Diari digital d'Andorra Bondia
López pregunta pel retard en la regulació del tercer pagador
López pregunta pel retard en la regulació del tercer pagador

López pregunta pel retard en la regulació del tercer pagador


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha tramitat una pregunta al Govern sobre el retard en la regulació del règim del tercer pagador. El parlamentari recorda que, per acord del Consell General en el debat monogràfic de polítiques socials, l’executiu havia de reglamentar abans del 31 de març aquesta fórmula de pagament de les prestacions sanitàries, que permet a l’usuari abonar únicament el 25% que no reemborsa la CASS i no haver d’avançar tot el cost. Des del Govern, però, no s’ha anunciat cap acord en aquest sentit, malgrat, va lamentar el PS, la necessitat que molta gent té que s’estableixi aquest sistema.
López recorda que “el 2013, amb motiu de la celebració de la Festa magna, el Govern va anunciar la implantació del règim del tercer pagador per a tots els serveis sanitaris”, anunci que “han repetit els diferents responsables del ministeri”. Malgrat això, “va anar passant el temps sense que aquesta mesura s’arribés a concretar”, fet que suposa “un perjudici per a un nombre important de persones que, en no tenir prou diners per avançar el pagament de les visites a metges, proves, medicaments o tractaments, es veuen obligades a no poder rebre l’atenció sanitària que neces­siten”. 
El conseller indica que “el règim del tercer pagador no ha de suposar cap despesa extra per al Govern o la CASS” i que ja ha passat el termini per posar-ho en marxa. Per tot això pregunta per què el Govern ha incomplert el calendari aprovat pel Consell General, quines gestions ha fet per tenir enllestit a temps el reglament que reguli els criteris i requisits del règim i quan preveu tenir aquest text en vigor. El PS també vol saber quins serien els requisits i criteris que imposarà el reglament. Per últim, demana si “s’ha fet alguna consulta o reunió amb els col·lectius més afectats per poder aconseguir que la normativa sigui realment justa i que permeti solucionar els problemes que actualment provoca que el règim del tercer pagador no estigui implantat”. 

PS
Pere López
tercer pagador
conseller general
cass
Govern
retard

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte