Diari digital d'Andorra Bondia

Lozano creu que la negociació amb el PS explica el bloqueig de la legislatura


Escrit per: 
Redacció

L’excandidata dels Verds d’Andorra Isabel Lozano va afirmar ahir que, veient com han anat les negociacions amb el PS, “es comprèn que durant dos anys no hi hagi hagut pressupost i s’hagi paralitzat el país”.

Lozano va lamentar que els representants del PS “no hagin estat disposats a cedir” a les demandes dels Verds, que volien el quart lloc a la llista nacional. En aquest sentit, la presidenta de la formació, Antònia Escoda, va concloure que “no ho podíem acceptar perquè havíem dit clarament que el nostre objectiu era estar al Consell”.
Escoda va assegurar que se sent “alliberada” i va admetre que estava “disposada” a anar de número dos a Encamp, però que li hauria costat, ja que no s’hauria sentit “gaire còmoda defensant al Pas amb un Govern que ha pres mesures com els deu diumenges de tancament”.
La presidenta dels Verds va sostenir que “ens hem abaixat els pantalons el màxim que hem pogut” i va posar com a exemple que “ens van treure fins i tot l’expressió majoria d’esquerres”. Davant aquest fet, va argumentar que “calia una contrapartida” i va recordar que “finalment vam demanar només el lloc a la nacional”, mentre que la proposta socialdemòcrata passava pel desè lloc en aquesta llista. Lozano va argumentar que era “una proposta molt condicionada”, ja que la formació es volia assegurar la presència al Consell encara que el PS acabés ocupant l’oposició, i en aquest cas la desena posició a la llista nacional no els garantia res.  
Els Verds han posat ara els cinc sentits a recollir les més de cent signatures que són necessàries per presentar una candidatura nacional. El partit decidirà avui si es presenten també llistes territorials. Sobre aquesta qüestió, la presidenta va explicar que una part dels militants defensen que es presenti solament la llista nacional com a mesura de protesta contra l’actual sistema electoral, encara que la formació és conscient que ser present a les parròquies els donaria una visibilitat més gran.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte