Minuts després de les onze del matí, i després d’acompanyar François Hollande fins al cotxe que l’esperava a fora de l’Elisi, Emmanuel Macron es va convertir ahir en el vuitè president de la V República de França i, de retruc, en nou copríncep d’Andorra. 
Macron va arribar a l’Elisi un minut després de les deu del matí i va mantenir una trobada d’una hora amb el ja expresident Hollande, en el transcurs de la qual el president sortint li va trametre a l’entrant les grans qüestions d’Estat, una reunió que el mateix Macron va qualificar de “senzilla i emocionant”.
Un cop acomiadat Hollande, i de nou a l’interior de l’Elisi, el president del Consell Constitucional, Laurent Fabius, va procedir a la proclamació dels resultats electorals i va lliurar a Macron el collar presidencial.
En el primer discurs ja com a president de França, el líder de República en Marxa (REM) es va comprometre a “tornar als francesos aquesta confiança en si mateixos, afeblida des de fa massa temps”, i va reafirmar el seu compromís amb Europa.
En aquest sentit, Macron, que va assegurar que “els francesos han escollit l’esperança i l’esperit de conquesta”, va remarcar que “el món i Europa necessiten avui més que mai una França forta i segura de la seva destinació, que porti la veu de la llibertat, que sàpiga inventar el futur”.
En aquesta línia, el president francès va voler donar un paper protagonista a Europa explicant que “serà refundada i rellançada” perquè “protegeix” els ciutadans. A més Macron,  que va assenyalar que “França és forta quan és pròspera”, va recordar que Europa “porta pel món els nostres valors”.