Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral.

Majoral defensa que la rebaixa de sou sigui pactada pels set cònsols


Escrit per: 
Agències / FOTO: C. STJL

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, considera que hi hauria d’haver una “decisió unànime” entre tots els mandataris comunals sobre la rebaixa de sou dels càrrecs polítics. “Crec que s’hauria de mirar de fer de manera conjunta”, encara que “tenint en compte quan cobra cadascun”. El tema s’hauria de tractar en la reunió de cònsols del proper 14 de juny a proposta de la cònsol major escaldenca, Rosa Gili. Pel que fa a Santa Julià de Lòria, Majoral va dir que la corporació “es mourà pel sentit comú”, és a dir “que el gest s’haurà de fer” encara que “no sé si serà del 5%, del 25% o del 35%”.

El cònsol lauredià també va recordar que el Comú està estudiant si es pot impulsar finalment una rebaixa dels impostos i uns casals d’estiu adaptats a les necessitats que ha portat la crisi del coronavirus. En relació a les inversions, va explicar que s’ha licitat el dipòsit d’aigua a Nagol.

Majoral també va parlar de Naturlàndia. Va dir que en relació al personal, els canvis que havia de fer el consell d’administració ja s’han executat amb el relleu en la direcció i la cessió dels serveis de la cap de cuina. Amb tot no es va voler pronunciar sobre si hi haurà retallades en la plantilla o no. Va dir que correspon al nou director valorar l’equip que necessita. “Ja ha començat a fer unes entrevistes personals amb cadascuna de les persones que treballa a la societat, i espero que aviat em porti el seu pla de personal amb què li falta i què li sobra”, va afirmar. Al mateix temps va defensar els efectes que tindrà la professionalització de Naturlàndia. “Pel que fa a la gestió del personal, sempre es parla d’amiguismes, que és un espai d’endollats, doncs tot això s’ha acabat”, va observar.

El cònsol també va dir que la proposta de Desperta Laurèdia de convertir el parc d’animals en un centre de recuperació de fauna és "demagògia" ja que no va acompanyada de cap estudi i va confirmar que Naturlàndia obrirà l’1 de juliol, encara que la restauració podria fer-ho cap al 20 de juny.

 

 

 

sou
càrrecs polítics
josep major
Naturlàndia
Sant Julià de Lòria

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte