Diari digital d'Andorra Bondia
Mireia Codina i Josep Majoral, eufòrics, en concloure l’escrutini que els dona la majoria a Sant Julià: el quarter general de Terceravia el van plantar anit a la pizzeria Venècia.
Mireia Codina i Josep Majoral, eufòrics, en concloure l’escrutini que els dona la majoria a Sant Julià: el quarter general de Terceravia el van plantar anit a la pizzeria Venècia.

Majoral recupera el Comú i Cairat diu que els ha faltat “temps”


Escrit per: 
A. L. / Foto: Terceravia

Travesset conclou que no hi ha lloc per a una llista progressista i que persisteix la pugna “entre famílies”.

Sembla que hi va haver dos guanyadors ahir a Sant Julià: Terceravia, que després d’una travessia del desert de quatre anyets de res recupera el Comú amb un resultat contundent, però potser no tan inapel·lable com es podia esperar donada la divisió en el camp rival, i Desperta Laurèdia, que en tan sols uns mesos ha sigut capaç d’aixecar una candidatura sòlida a la qual tan sols li ha faltat, deia ahir el cap de llista, Cerni Cairat, “una mica més de temps”. En canvi, la d’Units pel Canvi va ser la gran derrotada. I sense pal·liatius, per dir-ho amb el tòpic. Ho admetia anit el mateix número 1, Joan Travesset: “La diferència amb les altres dues candidatures és molt important i hem de ser realistes: això ens demostra que en aquests moments no hi ha lloc per a una opció progressista, que persisteixen les pugnes entre famílies, però com a demòcrates ho hem d’assumir i respectar”.

L’estat d’ànim, òbviament, era tot un altre a la pizzeria Venècia, on Terceravia va plantar ahir el quarter general. Un Majoral pletòric confirmava l’encert de l’aposta personal que va fer en deixar el Consell General per reconquerir Sant Julià, i advertia que mai ho va veure fet: “El resultat ha sigut ajustat, però és que era evident que ho seria per poc que coneguis què representa cadascuna de les candidatures”. La prioritat del nou Comú, va dir, “donar resposta al més ràpidament possible a les queixes que els veïns ens han anat formulant durant la campanya”, i va parar la mà a l’oposició: “La transparència que hem predicat són un compromís d’aquest Comú, el lauredià, això, ho ha de donar per fet, i el nostre serà un Comú obert a la participació, tota proposta que ens arribi l’estudiarem i l’analitzarem perquè no estem tancats a res”. Cairat, de la seva banda, també es va mostrar conciliador –“Tindrem la mà estesa en els projectes que coincidim, però estem aquí per fiscalitzar i per controlar, que és la feina de l’oposició”– i va canviar el to serè i moderat que ha gastat tota la campanya per un esbòs d’eufòria: “Estem molt satisfets, pensar que com qui diu acabem de néixer i hem demostrat que Sant Julià vol un canvi”.

Sobre el que hauria pogut passar si Desperta Laurèdia i Units pel Canvi haguessin concorregut en una sola llista, Cairat va insistir que “vam obrir-nos a diferents sensibilitats polítiques per presentar un programa conjunt i no va poder ser”, mentre que tant Majoral com Travesset, curiosament, vam coincidir en la interpretació dels resultats: en política, van venir a dir, dos més dos no sempre són quatre. Com va concloure el cònsol electe: “Em sembla una lectura simplista sumar els vots d’uns i altres, però el cert és que el que hauria passat si haguessin concorregut junts, ja no ho sabrem mai”.

Andorra
eleccions comunals
Terceravia
Sant Julià
Majoral
Codina
Travesset
Cerin Cairat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte