Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del consell de Comú celebrada ahir a la tarda.
Un moment de la sessió del consell de Comú celebrada ahir a la tarda.

Marsol diu que el concurs del giny del Carroi es pot convocar aviat


Escrit per: 
Agències

El concurs per a la concessió del telefèric del pic de Carroi es podria convocar aviat, tal com va explicar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va afegir que ja s’ha constituït la comissió integrada pel cap de Govern i els cònsols majors de la Massana i d’Andorra la Vella perquè cadascuna de les parts faci la feina que els pertoca. En aquest sentit, va afegir que al Govern li correspon declarar d’interès públic el projecte i que els dos comuns han començat la “selecció d’un advocat” que haurà d’adaptar el plec de bases per convocar de manera ràpida el concurs.

Marsol va manifestar que en una primera fase es construiria el telefèric fins al pic de Carroi però que es “deixa oberta” la possibilitat que el Comú de la Massana pugui, després, impulsar la connexió amb l’estació de Pal. La cònsol major va reiterar que aquest projecte “és a cost zero” per al Comú; “al contrari”, va remarcar, la corporació “cobrarà un cànon”. A més, va explicar que un cop es tinguin les propostes es farà una exposició pública perquè els ciutadans puguin fer al·legacions. El plec de bases preveurà “dos o tres llocs de sortida” que proposarà la corporació en terreny comunal però és previst, també, que els oferents puguin proposar-ne d’altres. Marsol va afegir que quan es tregui el concurs s’haurà de donar a les empreses uns mesos perquè puguin presentar les seves ofertes i va avançar que hi ha privats interessats a poder plasmar el projecte. Fer la primera fase ha de ser ràpid, ja que “no hi ha gaires pilones”. Amb aquest projecte, va concloure, Andorra la Vella tindrà “un mirador espectacular”.
Des del PS+I, es va posar en relleu que no s’acaba de veure la finalitat d’aquest giny, “si no és per pujar a pistes”, va dir Dolors Carmona. A més, va destacar que caldria “veure el projecte en la seva globalitat” i l’impacte que pot tenir per prendre una decisió. “No ens agradaria que s’iniciés el projecte amb improvisació”, va  destacar.
Carmona i la seva companya de files, Lídia Samarra, també van criticar el “sobrecost” de 177.000 euros en els treballs al voltant d’on havia d’anar The Cloud, ja que creuen que no es tracta d’imprevistos sinó de qüestions que la majoria hauria d’haver previst. Sobre això, Marsol va destacar que no hi ha hagut “cap sobrecost” i que la llei de contractació pública preveu que es pugui anar fins a un 20% més del pressupost pactat si durant l’obra sorgeixen  imprevistos. En aquest sentit, va dir que s’han hagut de fer treballs en el clavegueram i la xarxa d’aigües que no estaven planificats i va defensar que “tot és legal”, com es veurà en l’informe del Tribunal de Comptes. 
La sessió de consell de Comú celebrada ahir va servir també per informar sobre l’estat de comptes a 30 de setembre. Segons la consellera de Finances, Comptabilitat, Administració i Noves Tecnologies, Maika Nin, hi ha hagut unes despeses de 36.101.069 milions i uns ingressos de 36.162.263, amb al qual cosa el superàvit és de 61.193 euros. Nin va reiterar que en quatre anys “s’han invertit 40 milions d’euros i s’ha reduït l’endeutament a 31 milions”, ja que quan va començar el mandat era de 42 milions. En la sessió es van acordar que els preus públics es mantindran igual l’any que ve. 
A l’últim, des del PS+I es va demanar sobre el conveni per a la construcció de la passarel·la que ha d’unir la plaça del Poble i el roc dels Escolls i també la coberta del futur casino. Marsol va dir que encara no hi ha res de tancat.

marsol
giny
Carroi
convocar
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic