Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la vista de la cònsol i el conseller d’Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés, amb els regidors de Pontevedra, ahir.
Un moment de la vista de la cònsol i el conseller d’Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés, amb els regidors de Pontevedra, ahir.

Marsol diu que vol fer una ciutat “més agradable i sostenible”


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: CALV / T. Lara

Alguns dels canvis urbanístics que s’han fet a Andorra la Vella  s’han inspirat en la ciutat espanyola de Pontevedra, que des del 1999 va iniciar una transformació urbanística amb l’objectiu de recuperar la ciutat per a les persones. Ahir, dos regidors d’aquest ajuntament gallec, el d’obres urbanes i transports, Demetrio Gómez, i el d’urbanisme i patrimoni històric, Xaquín Moreda, van visitar l’avinguda Meritxell en companyia de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, per veure alguns dels canvis que s’han efectuat inspirats, precisament, en el model de Pontevedra. En aquest sentit, Gómez va assenyalar que el que s’ha fet a la seva ciutat des de 1999 ha servit fonamentalment “per millorar la vida de les persones” i recuperar la ciutat que estava llavors “en decadència i perdia població”. Ara, en canvi, és un espai urbà amb carrers plens d’activitats, establiments hotelers i de restauració, “amb molts nens jugant al carrer” i una població que continua creixent en nombre. Una de les mesures que va fer que això fos possible va ser la d’“expulsar els cotxes de la ciutat”. I tot i reconèixer que al principi hi va haver moltes queixes, ara “hi ha molts veïns que ens demanen que seguim endavant” perquè la gent vol “l’excel·lència de l’espai públic”, va concloure. 

Per la seva banda, la cònsol va recordar que moltes de les transformacions que han aplicat, com el Metrominut, les van veure en la visita que van fer el 2017 a Pontevedra i que des del Comú s’ha fet també aquesta aposta per “retornar la ciutat a les persones”, encara que sap que “no es poden treure els cotxes de tot arreu”. Per això s’han d’anar millorant d’altres barris “i ho farem si continuem al Comú”, va assegurar, per fer cada vegada la ciutat “més còmoda, més agradable i més sostenible”. Quant als espais que caldria seguir millorant, Marsol es va referir a la zona de Riberaygua i Travesseres, tot i que és consicent que “tot peatonal és impossible, però algun tram en algunes hores sí”. També va mencionar que s’ha de seguir transformant l’avinguda Príncep Benlloch, en l’enllaç amb Santa Coloma; i l’avinguda Enclar, en la qual ja s’està treballant. 
Els regidors de l’Ajuntament de Pontevedra participen avui en la jornada Models d’èxit de convivència entre comerç i restauració organitzada per la Cambra de Comerç.

marsol
ciutat
agradable
sostenible

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte