Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella, ahir a la tarda.
Un moment de la sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella, ahir a la tarda.

Marsol: “Si de mi depengués, enderrocaria totes les barbacoes”


Escrit per: 
Agències

Davant el perill alt d’incendi al país arran de les altes temperatures, i després dels successos que estan tenint lloc darrerament a Catalunya, Marsol va anunciar ahir que novament el Comú d’Andorra la Vella no comptarà amb focs artificials per a la celebració de Sant Joan. “Nosaltres hem suspès la pirotècnica sense cap mena de dubte i esperem que tot funcioni bé i que la gent es diverteixi d’altres maneres”, va indicar. Però la cònsol va anar més enllà i es va  posicionar totalment en contra de les barbacoes que hi ha als berenadors: “Si de mi depengués, les enderrocaria totes”, va dir, posant en relleu que es tracta d’un tema que “em preocupa”, ja que “es pot anar a la muntanya igualment sense haver de fer foc”. De fet, va aprofitar les declaracions posteriors a la sessió del Consell de Comú per fer una crida a la població per tal que siguin prudents a l’hora de celebrar la festa amb focs d’artifici. A banda, va reconèixer que aquesta mena d’activitats es poden desenvolupar a l’hivern, ja que no hi ha tan risc com en el període actual, i va apostar perquè els punts de foc es prohibeixin de manera permanent a tot el país per part del departament de Protecció Civil.

Bus comunal
Durant la sessió de Consell de Comú, es va votar favorablement a la segona addenda relativa al servei del bus comunal després d’implementar millores en el servei per ncrementar les freqüències a Ciutat de Valls i reforçar-lo de cara al servei que es presta a la Margineda. L’increment suposa un cost de 88.000 euros anuals que enfila a més de 700.000 euros la despesa del Comú per a aquest transport que ofereix a la ciutadania. Tot i que des de la minoria s’hi va votar a favor, la consellera Dolors Carmona va manifestar que “cada vegada hi ha més nuclis de població que estan més aïllats” i, per tant, també haurien de gaudir d’aquesta modalitat de transport gairebé gratuïta. En aquest sentit, va  indicar que el Comú ha de donar els mateixos drets a aquells ciutadans que viuen a la perifèria de la parròquia, perquè “això també minimitzaria una mica l’impacte de la mobilitat”.

En la sessió també es va tractar la instal·lació dels nous parquímetres, que exigiran als usuaris fer el pagament mitjançant l’aplicació mòbil o la targeta de crèdit. Des del PS es va demanar que el Comú faci “la divulgació escaient” dels nous mètodes de pagament perquè hi poden haver usuaris que siguin reticents a aquest tipus de pagament.

Prova pilot de recollida de residus porta a porta, ara a Terra Vella
Durant la sessió de Consell de Comú d’ahir, tant majoria com minoria van donar el vistiplau a dues addendes relatives a la recollida de residus urbans per valor de 18.000 i de 15.000 euros. Ambdós imports, segons va explicar el conseller de Sostenibilitat i Innovació, Gerard Estrella, s’atorguen a la societat Pirinenca de Serveis i tenen com a finalitat implementar de manera definitiva la recollida de residus porta a porta després de la prova pilot que es va desenvolupar a la zona del Cedre.

Així mateix, i malgrat que no va avançar detalls, Marsol va anunciar que està previst iniciar una nova prova pilot de recollida de residus a la zona de Terra Vella. “S’està treballant i ja s’informarà degudament”, va dir, afegint que la idea és que es posi en marxa de cara al setembre i amb els mateixos terminis amb què es va impulsar al Cedre. 

D’altra banda, i quant a la posada en funcionament dels aparcaments dissuasius a la zona de Santa Coloma, a tocar del nou parc juvenil que estarà en funcionament al juliol, la cònsol major va exposar que només resten 15 dies perquè acabin les obres, per la qual cosa és previst que estiguin en funcionament en breu. A més, va afegir que “ben aviat publicitarem el tipus d’abonaments que farem” adreçats a aquelles persones que deixin en aquest punt els seus vehicles particulars per desplaçar-se per la parròquia amb transport públic. En un inici el servei estarà en fase de prova per veure quantes persones el sol·liciten i quines modificacions cal introduir en el futur.

Museu de la bicicleta
Finalment, Marsol també va anunciar que el Museu de la Bicicleta es posarà en funcionament a finals de juliol amb la previsió que estigui en ple funcionament de cara al mes de setembre. Es contractarà una persona que s’encarregarà de la gestió de l’equipament.

marsol
és
enderrocaria totes les barbacoes”

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Si aquesta pija visqués a un apartament de 60m2 no diria aquestes vajanades. Ella deu poder convidar a 12 familiars a casa seva, però per molts altres la barbacoa és la única solució. El restaurant el descartem, perquè els calers ens els gastem en el lloguer de l’apartament de 60m2. Si en cas de risc d'incendi s'han de posposar, d'acord, però enderrocar-les totes les barbacoes és la idea d'algú que no coneix la realitat de bona part de la societat.
Si de mi depengués, també les enderrocaria totes. Fer foc al bosc és una temeritat, ara que hi ha risc elevat d'incendi i sempre. Qui vulgui anar al bosc a dinar, que se l'emporti fet de casa. Una truiteta de patates, per exemple, amb unes aseitunitas farcides d'anxova i bon profit.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte