La cap de llista d'Avancem a Encamp, Marta Pujol, ha lamentat que el síndic general, Carles Ensenyat, "faci servir la institució per entrar en campanya". Considera que és una institució "que s'hauria de mantenir neutral i al marge de l'activitat dels partits i de les candidatures" durant la campanya electoral. D'aquesta manera, Pujol ha respost aquest matí a les declaracions efectuades pel síndic general en el sentit que la ubicació del ministeri de Cultura a Encamp ha fet possible que Pujol, cap de política lingüística, pugui treballar a la mateixa parròquia.

Segons Pujol, les manifestacions que va fer ella durant la reunió de poble d'ahir al vespre segons les quals tenir un síndic i un ministre encampadans no ha tingut retorn per a la parròquia "formen part del que pensem com a candidats al Comú". De tota manera, ha assegurat que "no volem en cap cas potenciar la crispació".

Propostes culturals

Pujol ha fet aquestes declaracions durant la presentació de les propostes referides a la cultura del programa electoral d'Avancem. En aquest sentit, ha exposat que volen donar més impuls a la promoció el Ball de l'Ossa com a tradició que ha estat declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. I ho volen fer donant més suport a la comissió de festes i promocionant-la internacionalment.

També volen destinar més recursos per a la millora dels equipaments culturals com la sala de la Valireta. La cap de llista ha explicat també que volen tirar endavant un festival de teatre al carrer o relacionada amb la dansa que a més de promocionar la cultura seran un atractiu a nivell turístic.  

En relació amb el Pas de la Casa, des d'Avancem "volem donar molt suport a la festa de la multicultura", que s'ha reprès recentment, destinant-hi més recursos.