Diari digital d'Andorra Bondia

Martí busca un secretari de la Funció Pública i espera tenir-lo en sis mesos


Escrit per: 
Redacció


“L’estem buscant i esperem que en els pròxims sis mesos el tinguem.” Així va respondre ahir el cap de Govern, Antoni Martí, a la pregunta del conseller David Rios (PS) sobre quan hi haurà finalment un secretari d’Estat de la Funció Pública.

El debat sobre el mateix tema ja es va fer al novembre, però segons va reconèixer Martí no s’ha avançat gaire tot i que aquest fet “no ha creat cap disfunció”.
Les dificultats per trobar algú que pugui ocupar la plaça estan en el fet que ha de ser una persona “amb el perfil adequat”, que sigui capaç de portar a terme “l’ambiciosa reforma que s’ha d’emprendre per fer més sostenible l’administració”. Una tasca que, segons el cap de Govern, serà “complexa i costosa”, “per la qual cosa no ens volem precipitar en aquest nomenament”. Rios, per la seva banda, va destacar l’incompliment de la llei que significa que no hi hagi un secretari d’Estat de la Funció Pública i va advocar perquè qui finalment tingui aquesta responsabilitat sigui una persona “que empatitzi amb els sindicats” perquè la reforma de l’administració no acabi “en imposició”, cosa que, segons el parlamentari socialdemòcrata, va passar amb la Llei de contenció de la despesa en matèria de personal. “És important que hi hagi un gestor tècnic i no polític
de la Funció Pública, i per això ens preocupa que encara no s’hagi fet aquest nomenament”, va
emfasitzar Rios en la seva intervenció.
D’altra banda, Martí es va mantenir ferm ahir, a la sessió de control a l’executiu celebrada pel Consell General, en la seva demanda d’excuses al portaveu de la Plataforma Sindical de Funcionaris per haver posat en dubte la independència de la justícia arran d’un resolució desfavorable de la Batllia en la llei de retallades. “Un Govern no pot deixar passar manifestacions com aquesta i crec que ha estat encertat demanar excuses, i ho tornaria a fer”, va argumentar Martí.
El conseller socialdemòcrata Gerard Barcia va presentar una pregunta en què manifestava que actuacions d’aquest tipus “són pròpies d’un règim autoritari” i li demanava “si s’hi ha­gués atrevit” de la mateixa manera si les declaracions les hagués fet una altra persona rellevant –com un dirigent de la Confederació Empresarial, va dir–  i no un membre del col·lectiu sindicalista. Martí va aclarir que en tot cas les seves manifestacions no es podien veure com un atac contra la llibertat d’expressió i que aquesta implica sempre una responsabilitat.

El Govern atura els litigis en relació amb Ctrasa per sortir del bloqueig
El Govern ha decidit aturar els plets judicials relacionats amb CTRASA amb la finalitat de determinar si es pot arribar a una entesa. Així ho va dir ahir el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, en resposta a la pregunta del conseller socialdemòcrata Gerard Barcia sobre la situació del litigi entre els socis privats de Ctrasa (Cespa i Novergie) i l’Estat. Cinca va manifestar que calia “una anàlisi global de la situació” per veure com es pot sortir del bloqueig que s’ha produït, però en tot cas “sense que hi hagi cap perjudici per a l’Estat”. De moment, el Govern ho ha decidit ja que no veu correcte ni justificat el canvi de criteri comptable que va fer l’anterior Govern l’any 2009 i que va ser el que va provocar un dels litigis. El canvi suposava passar a considerar el sobrecost de l’obra com a pèrdues i, per tant, es considerava que l’empresa estava en fallida i s’havia de recapitalitzar. D’aquesta manera, ara es podrien aprovar els comptes del 2009, impugnats pels accionistes privats, i els del 2010. A demanda de Barcia, Cinca va manifestar que “no convé allargar eternament aquest conflicte” i que el Govern no tenia proves que s’hagués detectat cap espoliació, “i si així fos actuaríem en conseqüència”.

Saboya defensa l’elecció de Monitor entre cinc empreses candidates
“Inactivitat, improvisació i ineficiència.” D’aquesta manera, amb les que va anomenar com “les tres i”, va qualificar ahir el conseller socialdemòcrata David Rios la manera de treballar en general del Govern. I també pel que fa a la contractació de l’empresa Monitor Group per captar inversió estrangera. Rios va criticar la falta de planificació de l’executiu en la que és una de les matèries estrella de la legislatura, l’obertura econòmica, com ho demostraria que la partida per contractar aquesta empresa –els seus serveis costaran 1,5 milions d’euros– no s’inclogués al pressupost general. “És la demostració, una vegada més, que no tenen projecte de país”, va dir el parlamentari del PS. La resposta del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va ser que des del setembre passat els membres del Govern treballaven en l’obertura econòmica, després que es va enllestir el nou marc fiscal i que es van elaborar els convenis de doble imposició. Saboya va justificar l’elecció de Monitor entre un grup de cinc empreses “per la seva àmplia experiència en tot el món” i per tenir “el perfil idoni”. Per la seva banda, Rios va acusar una vegada més l’executiu d’actuar “de manera opaca”.

Estudi sobre un possible motor de reserves per internet
El conseller David Rios (PS) va criticar ahir que a la pàgina web d’Andorra Turisme per a la campanya Alguna cosa es mou a Andorra hi surti el nom d’Hotelopia, amb seu a Mallorca, i no de l’empresa contractada Hotelbeds. El ministre de Turisme, Francesc Camp, va treure importància a l’assumpte aclarint que són empreses del mateix grup. Camp va anunciar que s’està estudiant la possibilitat de disposar d’un motor de reserves propi, alhora que va admetre una mancança, com és que no s’atengui en català els usuaris. “Ho haurem de millorar”, va dir.

L’ús de l’Estadi Nacional encara no s’ha planificat
El cap de Govern, Antoni Martí, va admetre ahir que encara no hi ha una planificació sobre la futura utilització de l’Estadi Nacional al camp del Consell, ja que encara no hi ha calendari dels partits, cosa que va lamentar la consellera socialdemòcrata Rosa Gili. Martí va defensar que és compatible la utilització per part de les federacions de futbol i de rugbi i que hi ha “una voluntat real de coordinació”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte