Diari digital d'Andorra Bondia
Antoni Martí Jordi Cinca
Antoni Martí Jordi Cinca

Martí defensa Cinca i diu que és el PS qui danya la imatge del país


Escrit per: 
M.S. / Foto: M.F.

El cap de Govern, Antoni Martí, va voler comparèixer ahir de forma excepcional en la roda de premsa posterior al consell de ministres per explicitar el seu suport al titular de Finances, Jordi Cinca, després que el Partit Socialdemòcrata n’ha­gués demanat la dimissió per la vinculació al cas dels papers de Panamà.
Martí, que va recordar que el PS, “a diferència d’altres”, sempre ha estat al costat de la transparència i l’obertura, va mostrar la seva perplexitat i incredulitat davant una petició de dimissió “sense aportar cap argument que contradigui les explicacions del ministre” i en què es diu que Cinca “és sospitós però no de què” o que els actes del ministre “són poc ètics” però “no es digui el perquè”.
El líder de l’executiu, que va assegurar que els socialdemòcrates tenen “molts altres temes per desgastar el Govern”, va acusar el PS d’“allunyar-se de la seva línia” i de contribuir amb la seva actitud a danyar la imatge del país. Així mateix, Martí va lamentar que els socialdemòcrates “se sumin a un circ mediàtic que no lideren ells”.
En aquest sentit, Martí va denunciar que la vinculació de Cinca amb els papers de Panamà fos utilitzada des del principi “per aquells que haurien volgut que el Govern actués d’una altra manera en l’afer de Banca Privada d’Andorra”, i es va mostrar convençut que el PS “no forma part d’aquest grup”.
El cap de Govern va carregar durament contra aquells que, al seu entendre, intenten fer descarrilar la resolució de BPA i va assegurar que al país “hi ha autèntics especialistes de les calúmnies i les injúries”. En aquesta línia, Martí, que va defensar el full de ruta “ja no del Govern sinó de les autoritats andorranes” per resoldre l’afer de Banca Privada d’Andorra, va destacar que sobre el cas s’han dit moltes coses i “hi ha hagut moltes acusacions contra el ministre Cinca, contra mi mateix i contra altres membres del Govern”, però va advertir que en les darreres setmanes “s’han creuat moltes línies vermelles”.
Així, Martí, que va assegurar que “el debat i la confrontació d’idees són l’essència de la democràcia i que els atacs personals i les injúries són en canvi la baixesa de la política”, va avançar que els serveis jurídics de l’executiu estan analitzant tot el que s’ha dit i no va descartar que “els atacs a l’honorabilitat del Govern o dels seus ministres” puguin acabar a la Batllia.
D’altra banda, el cap de l’executiu es va mostrar esperançat que amb les ofertes de compra de Vall Banc rebudes per l’AREB la resolució del cas pugui estar més a prop i va recordar que quan va esclatar el cas “tothom deia que la millor solució seria que hi hagués comprador i que fos estranger”.
Així mateix, el cap de Govern va reconèixer que li “hauria agradat” que la banca andorrana hagués presentat alguna oferta per Vall Banc.

L’USdA reclama també que Cinca plegui

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) es va afegir ahir a la petició del Partit Socialdemòcrata perquè el ministre de Finances, Jordi Cinca, presenti la dimissió per la seva vinculació als papers de Panamà, segons va anunciar l’USdA en un comunicat.
El sindicat, que va retreure al ministre que reclami que no se’ls jutgi amb retroactivitat quan ell sí que la va aplicar a l’hora de modificar els criteris per accedir a la jubilació de la funció pública, considera que Cinca perjudica la imatge del país ja que és el principal interlocutor amb els organismes internacionals a l’hora de defensar els esforços d’homologació.

 

Antoni Martí
Jordi Cinca
papers de Panamà

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Volem ser mesurats i que sens mesuri amb el mateix raser ! La retroactivitat de les normes s'aplica als funcionaris i als seus caps !" CINCA DIMISSIÓ !

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte