Diari digital d'Andorra Bondia
Martí diu als agents que la UE vol una solució específica al tabac
Martí diu als agents que la UE vol una solució específica al tabac

Martí diu als agents que la UE vol una solució específica al tabac


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El cap de Govern, Antoni Martí, va encapçalar ahir una nova  reunió del Pacte d’Estat sobre l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea amb els representants dels agents econòmics i socials, als quals va informar del contingut de la reunió entre les delegacions negociadores que va tenir lloc a Brussel·les el desembre passat, centrada en aspectes relatius a la negociació de la circulació de mercaderies. En aquest sentit, segons va informar l’executiu en un comunicat, Martí va insistir que els negociadors europeus entenen que cal una solució específica per al capítol 24 del Sistema Harmonitzat Duaner, relatiu al tabac, així com que la delegació andorrana està treballant per reprendre els continguts de l’Acord Duaner de 1990 dins del text del futur acord d’associació.
Així mateix, el cap de Govern va comunicar també que la delegació negociadora andorrana treballa amb els diferents sectors per analitzar els capítols compresos entre l’1 i el 23, per elaborar una proposta que els proporcioni noves oportunitats. Aquestes reunions de treball donen resposta a la demanda dels mateixos sectors i, segons s’assegura en la nota feta pública per l’executiu, s’han rebut “de manera molt positiva”. Les trobades de treball continuaran les pròximes setmanes.
En la trobada d’ahir, i al marge d’alguns membres del Govern, hi van participar també el president suplent del grup parlamentari Demòcrata, Miquel Aleix, i els consellers generals de DA Carles Enseñat i Maria Martissella, així com el conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López.

Acord Associació
pacte d'Estat
Antoni Martí
ue
Unió Europea
agents socials i econòmics
acord duaner
tabac

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte