El cap de Govern, Antoni Martí, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, van dinar junts ahir per parlar sobre les relacions amb Europa.

Martí va qualificar la trobada de “profitosa”, motiu pel qual considera que “anem pel bon camí” i que és possible arribar a una entesa entre majoria i oposició en aquest àmbit. “El que podia ser una escletxa pot ser una realitat”, va afegir Martí, que tot i així va indicar que cal esperar les futures reunions per veure si es materialitza una postura comuna en matèria de relacions internacionals. 
Per la seva banda, Bartumeu no va fer declaracions però sí que va indicar a través d’un comunicat que la trobada va servir “per confirmar la voluntat de mantenir un canal de mútua informació en l’àmbit de les relacions econòmiques d’An­dorra amb l’entorn europeu”. L’objectiu d’aquestes reunions és reforçar la col·laboració ja establerta fa uns mesos amb el titular d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, “en tots els aspectes que fan referència al nou embrancament d’Andorra amb la Unió Europea”. El líder de l’oposició explica també a la nota que el cap de Govern li va proposar la reunió dijous passat després de la sessió del Consell.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va indicar ahir que de reunions com la d’ahir “n’hi ha hagut moltes”, no sempre amb la presència del cap de Govern. Cinca va destacar la importància que no hi hagi “confrontació política interna” en temes com l’encaix a Europa.