Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, al seu despatx del Comú, ahir.
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, al seu despatx del Comú, ahir.

Mas: “El compromís i la predisposició dels empleats del Comú és brutal”


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Comú d'Encamp

“Cada dia un penja al grup una cançó que ens motiva per començar la jornada”. Ahir, sense anar més lluny, el tema que van penjar en el grup de treball va ser Puedes contar conmigo del grup l’Oreja de Van Gogh i que fa uns dies va dedicar a tots els afectats pel Covid-19, i especialment a Madrid, una de les zones més afectades per la pandèmia a Espanya. Així és com inicien el dia al Comú d’Encamp, segons explica la cònsol major, Laura Mas. I ben matiners, per cert, a les 8 del matí.

Ella és de les que cada dia va a treballar al Comú, juntament amb el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres. Diu que es troben per fer feina a la sala del Balcó del Comú, a la distancia de seguretat  convinguda i reglamentària i amb els guants i les mascaretes posades. La resta de grups de treball, els directors de departament, els secretaris generals i de comunicació ho fan per Whatsapp.

Les comissions també es comuniquen així i tenen un altre grup de treball amb els consellers que serveix per anar-los informant de tot el que s’està fent. Mas destaca igualment la coordinació i el contacte amb el Govern i la resta de comuns que porten a terme cada dos dies. Quant als treballadors comunals, alguns desenvolupen la seva tasca des de casa i d’altres al Comú. Això sí, només hi ha una persona per despatx en les dependències comunals. 

Mas diu que en primer lloc fan balanç de la jornada anterior o de les qüestions que s’estan portant a terme i després “veiem quines són les accions que hem d’emprendre”. Unes accions, puntualitza, que són “transversals”. 

A la tarda, el panorama canvia una mica per la cònsol. La passa amb la seva família, “les meves nenes són petites”, recorda. Fem deures i cançons. “Faig de mestra amb les meves filles”, diu tota orgullosa. “Avui, per exemple, els he dit que faríem manualitats i ja ho he deixat tot preparat per quan arribi a casa”. S’ho passen d’allò més bé compartint l’estona amb la lectura de contes. I també considera que és molt important marcar-los pautes tot i la situació especial que viuen. Una situació que encara que són petitones no se’ls escapa: “són molt conscients que passa alguna cosa”, emfatitza. A més, té la sort de poder veure els seus pares de balcó a balcó, assenyala, i si no al vespre pels garatges respectius. 

La cònsol major creu que la ciutadania passa amb bona nota “l’examen de responsabilitat I compromís”, tot i que reconeix que alguns no s’ho acaben de prendre seriosament. Ara bé, la gran majoria sí que ho fa, “n’estan conscienciats”, diu amb rotunditat. Dels treballadors del Comú n’està moltíssim. Bona part d’ells se l’han fet molt seu i això es nota cada dia que passa. “El compromís dels empleats del Comú és brutal”, assegura. De manera que s’ofereixen cada dia per sortir al pas del que sigui. “La predisposició de servei al ciutadà és molt elevada”, conclou. I de ben segur que això alleugereix força la tasca de govern que tiren endavant. 

“Laura Mas
Compromis
predisposició
empleats
Comú
brutal

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte