Vicenç Mateu serà el nou ambaixador d’Andorra davant la Unió Europea, Bèlgica, Països Baixos i Luxemburg (Benelux). Així ho ha acordat avui el Consell de ministres, entre d’altres canvis i mobilitats de diplomàtics del país amb els objectius de “complir amb el principi de mobilitat inherent a la diplomàcia internacional i continuar estenent la representació diplomàtica d’Andorra davant del màxim nombre de països de la Unió Europea en un moment clau com l’actual, en què Andorra es troba en la fase final per concloure l’acord d’associació amb la UE”.

Mateu substituirà Esther Rabassa, que al seu torn assumirà la representació d’Andorra a la República Francesa i el Principat de Mònaco, que fins ara estava en mans d’Eva Descarrega, que traslladarà la seva residència a Madrid assumint l’encàrrec que fins ara tenia Mateu.

D’altra banda, Andreu Jordi, que fins ara estava al capdavant de la direcció d’Afers Bilaterals i Consulars, serà nomenat ambaixador del Principat d’Andorra al Consell d’Europa, substituint Joan Forner, que al seu torn assumirà la representació del Principat d’Andorra a l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i davant dels Estats Units d’Amèrica, el Canadà i els Estats Units de Mèxic, substituint Elisenda Vives.

A més dels canvis entre els ambaixadors residents, el Govern també ha aprovat el nomenament de representants no residents a diversos països europeus. Jaume Serra assumirà la representació del Principat d’Andorra davant de la República Txeca, a la República Eslovaca i a Hongria com a ambaixador no resident. Actualment Serra ja representa Andorra davant de la República d’Àustria i la República Federal d’Alemanya, a més de ser representant permanent a l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i a l’Oficina de les Nacions Unides a Viena. Elisenda Vives representarà el Principat d’Andorra a la República d’Estònia, a la República de Letònia i a la República de Lituània, com a no resident, i Clara Pintat assumirà la representació a la Confederació Helvètica, que cal sumar a la representació davant la República Italiana que ja exerceix.

A més d’aquests nous nomenaments, cal tenir en compte l’actual xarxa d’ambaixadors amb la qual compta el país i un total de sis representants no residents més als anteriorment anomenats.