Diari digital d'Andorra Bondia
Minguillón: “és un acudit basar-se en un estudi del 92 sobre pàrquings”
Minguillón: “és un acudit basar-se en un estudi del 92 sobre pàrquings”

Minguillón: “és un acudit basar-se en un estudi del 92 sobre pàrquings”


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

L’oposició de CdI+LdA al Comú d’Andorra la Vella considera que la rebaixa del 90% de les taxes i impostos aprovada per la majoria comunal per afavorir la creació d’aparcaments d’iniciativa privada és una bona mesura. Amb tot, assenyala que abans d’haver-la impulsat hauria calgut realitzar informes actualitzats i seriosos. “És un acudit basar-se en un estudi del 1988, revisat el 1992, per dir que hi ha mancances de pàrquings en certes zones de la parròquia”, va dir el conseller Jordi Min­guillón. 
Pel representant polític, la iniciativa promoguda per l’equip de govern és “propaganda” i “fer volar coloms” perquè “no té cap base seriosa”. En aquest sentit va exposar que “nosaltres estem a favor d’afavorir la creació d’aparcaments a la parròquia, però abans cal que hi hagi un estudi real i fet avui”. Aquest treball previ hauria de permetre detectar on hi ha aquestes mancances, en quins llocs es podria fer aparcaments nous i en quins llocs no se’n podria fer. Així, va apuntar que la zona de Doctor Mitjavila és un punt mancat de places de pàrquing però no hi ha edificis ni parcel·les per construir-ne. Això fa preveure que on es podran crear aquests equipaments serà a les zones noves de la parròquia. A banda, considera que també caldria valorar si les mancances de places d’aparcament es donen en més mesura durant els caps de setmana o els dies laborables. Minguillón destaca que la solució hauria de ser diferent en el cas que faltin pàrquings per a turistes o residencials, ja que en el primer cas es podria plantejar l’opció de crear zones d’estacionament fora del nucli urbà unides amb navetes, un fet que permetria eliminar circulació al centre de la vila. “Això seria un estudi seriós del 2017 per fer una política d’aparcaments de la ciutat”, va declarar.
En la darrera sessió de comú es va aprovar una modificació de l’ordinació tributària per la qual es rebaixaven un 90% les taxes i impostos per a la construcció d’edificis de nova planta que dediquin entre un 70% i un 100% de la seva superfície a aparcament. L’actuació pretén afavorir la creació d’aquests equipaments d’iniciativa privada en zones mancades de places de pàrquing com ara Ciutat de Valls, Príncep Benlloch, Doctor Mitjavila i Meritxell. La majoria comunal va explicar que per prendre aquesta mesura s’havia basat en un estudi elaborat per Gaudit el 1988 i revisat per la mateixa empresa el 1992 i en un informe dels serveis tècnics de la corporació realitzat actualment. Aquests concloïen que Andorra la Vella té un dèficit de 5.000 places de pupil·latge i 3.000 de rotació.
La mesura va ser aprovada amb els vots a favor dels consellers de la majoria i del PS, mentre que CdI+LdA es va abstenir. Aquests últims van argumentar que desconeixen el contingut del “suposat estudi” gràcies al qual s’ha adoptat la rebaixa dels impostos als privats que construeixin aparcaments. Arran d’aquest fet, Minguillón va reiterar que la majoria no informa els consellers de l’oposició i que totes les decisions les coneixen per la premsa. 

Jordi Minguillón
parquings
estudi
acudit
aparcaments
taxes
impostos
Comú d'Andorra la Vella

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte