L’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, acompanyat pel personal diplomàtic, ha presidit a les 12 del migdia el minut de silenci que ha tingut lloc davant l’ambaixada i el consolat general d’Espanya a Andorra en record de les víctimes de la Covid-19 i les seves famílies. L’acte també ha servit per mostrar l’agraïment i homenatjar així els professionals de la salut, dels serveis públics i privats, i de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. 

D’aquesta manera, la representació del cos diplomàtic espanyol al Principat s'ha sumat al dol oficial que va decretar el govern espanyol dilluns passat per fer memòria de les persones difuntes a causa de la pandèmia de la Covid-19 i que durarà fins al pròxim 6 de juny. 

Després de conèixer-se la mesura decretada per l’executiu espanyol, l’ambaixada espanyola va difondre ahir per les xarxes socials que havien posat a mitja asta les banderes per seguir aquest dol oficial. A més, l’ambaixada va expressar que feien extensiu aquest record als espanyols i andorrans que han patit aquesta pandèmia o han treballat per combatre-la. 

Segons el darrer balanç del ministeri de Sanitat espanyol, han mort 27.118 persones a causa de la Covid-19, 39 de les quals en els últims set dies. A Catalunya la xifra de morts és de 5.583, de les quals 9 amb data de l’última setmana. 

Pel que fa als casos positius, Sanitat registra un total de 236.769 a tot l'estat, dels quals 231 són casos diagnosticats el dia previ. A Catalunya, els casos totals sumen fins ara un total de 57.749.