L’excònsol d’Encamp Miquel Alís i l’exconseller de Comú Artur Arcalís van presentar ahir la seva renúncia com a militants del Partit Socialdemòcrata (PS), baixes que se sumen a les ja anunciades la setmana passada de Bibiana Rossa i David Borràs.

Alís i Arcalís van anunciar la decisió d’abandonar el PS en la reunió del comitè local del Partit Socialdemòcrata d’Encamp de dimarts a la nit, trobada que va ser especialment intensa per la situació interna que viu la formació. En la reunió hi van participar més d’una vintena de persones amb opinions molt diverses, tant de Fem PS com del corrent Socialdemocràcia i Progrés.
L’excònsol encampadà va assegurar que li sap “molt greu haver pres aquesta decisió”, ja que forma part del partit des dels inicis, però que el que l’ha fet decidir-se és “l’arrogància i agressivitat que vaig veure al darrer comitè directiu”. En aquest sentit, Alís va indicar que aquestes actituds són normals amb els oponents polítics però no entre companys, i que això és el que ell ha observat en els membres de Fem PS. “És normal que en un partit hi hagi gent que vulgui estar al capdavant”, va manifestar l’excònsol, que va advertir, però, que això no es pot fer “aixafant els de casa”.
D’altra banda, l’excònsol encampadà va voler deixar clar que la seva baixa de la formació “no és culpa de Jaume Bartumeu”, i que “on vagi ell podrà comptar amb mi”.
Pel que fa a Artur Arcalís, les seves motivacions també són les actituds que va observar en l’últim comitè directiu.
La resta de participants en el comitè local, però, de moment no abandonaran el partit. Els consellers de Comú, Joan Sans i Eluska Galdós, van indicar que continuaran a la formació i representant els ciutadans que els van votar.
Sans va anunciar la voluntat de treballar perquè el partit sigui el que havia estat, i que no dirà que el partit no el representa sense lluitar perquè ho faci. Està decidit a participar en el congrés de l’abril i opina que és allà on hi ha d’haver el debat.
La seva companya al Comú, Eluska Galdós, també es queda al partit i té la intenció de participar en el congrés, però va ser menys taxativa i va reconèixer que “si veig que no comparteixo la candidatura o les ponències que s’hi faran, no hi aniré”.