Diari digital d'Andorra Bondia
Mireia Canturri, Magda Mata i Marc Vila volen ser el raonador
Mireia Canturri, Magda Mata i Marc Vila volen ser el raonador

Mireia Canturri, Magda Mata i Marc Vila volen ser el raonador


Escrit per: 
M.S.

L’advocada Mireia Canturri, l’exsecretària d’Estat d’Igualtat i Benestar durant el Govern del Partit Socialdemocràta, Magda Mata, i l’exministre de Justícia i Interior durant els primers dos anys de l’executiu de Demòcrates per Andorra d’Antoni Martí, Marc Vila, han fet arribar al Consell General la seva predisposició a rellevar Josep Rodríguez al capdavant de la institució del Raonador del Ciutadà, segons han confirmat fonts properes a Sindicatura.
De fet, en la darrera reunió de la junta de presidents, a inicis de juliol, tot i que no es va abordar la qüestió amb profunditat es va recordar que el mandat del raonador del ciutadà finalitzava el setembre vinent i que calia començar a pensar en un substitut. Segons les fonts consultades, ja aleshores es va posar en coneixement dels presidents dels grups parlamentaris les “autopropostes” de Vila, Canturri i Mata.
Tot i això, des de la majoria demòcrata es treballa també amb altres noms de persones per poder rellevar el raonador de cara a assolir un consens més gran entre les forces parlamentàries, ja que, com a mínim en el cas de Vila i Mata, pels seus antecedents polítics, aquest consens no hi seria.
Des dels partits de l’oposició, que no han valorat els candidats autoproposats, s’està a l’espera que des del grup de la majoria “es mogui fitxa” i es posi damunt la taula “una proposta més en ferm”, ja que es considera que és a qui pertoca prendre la iniciativa en aquesta qüestió.

Raonador
Mireia Canturri
magda mata
Marc Vila

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte