Diari digital d'Andorra Bondia
La parlamentària Carine Montaner en una intervenció al Consell General.
La parlamentària Carine Montaner en una intervenció al Consell General.

Montaner porta al ple els neguits dels empresaris del Pas


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, ha presentat una pregunta amb caràcter d’urgència de cara a la sessió de control d’aquesta tarda per tal que el Govern respongui sobre tota una bateria de qüestions relatives al Pas de la Casa, neguits que la parlamentària va recollir de comerciants, hotelers i restauradors del nucli encampadà la setmana passada.

Concretament, Montaner interpel·la al Govern per conèixer si va intentar negociar amb l’entitat explotadora del camp de neu per tenir un telecadira obert al costat del Pas de la Casa. La consellera pregunta també per la possibilitat que s’estableixi un stop lab al nucli encampadà així com si s’ha plantejat alguna acció comunicativa en territori francès, ja que es considera que hi ha molts ciutadans del país veí que pensen que l’accés al Pas de la Casa està tancat.

També en l’àmbit de la pandèmia de coronavirus, la consellera demana a l’executiu si està disposat a revisar i millorar la comunicació de les diferents mesures sanitàries que es van adoptant als empresaris, així com per la possibilitat que les persones que tenen contacte directe amb clients es tinguin en compte a l’hora de prioritzar el subministrament de les vacunes i puguin rebre el vaccí un cop s’hagi vacunat els col·lectius més vulnerables. Finalment, Montaner demana també per si s’ha previst un pla de dinamització de cara a l’estiu i per l’opció que el túnel d’Envalira pugui ser gratuït pels residents i empresaris del Pas mentre duri la crisi sanitària.

D’altra banda, el conseller general socialdemòcrata Roger Padreny va entrar també una pregunta urgent, en aquest cas en relació amb la construcció d’un giny aeri de transport de passatgers per cable. Concretament, i vista la voluntat dels comuns d’Andorra la Vella i la Massana d’impulsar el telefèric del pic de Carroi, Padreny demana al Govern quina opinió té sobre els criteris mediambientals d’aquest tipus de projecte.

Montaner
Porta
ple
neguits
empresaris
Pas

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte