Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.

Montaner pregunta pel control i seguiment dels crèdits tous


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, ha entrat a Sindicatura una bateria de preguntes relatives als crèdits tous avalats per l’executiu, que s’han activitat en el marc de les mesures per fer front a la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19, per tal que el Govern respongui per escrit.

Concretament, la parlamentària demana al Govern si ha fet un “seguiment periòdic” dels crèdits tous i si s’ha controlat per a quin tipus de despeses han estat utilitzats per part de les empreses que han estat beneficiàries d’aquestes ajudes.

Així mateix, la consellera general s’interessa també per les previsions que té el Govern pel que fa a aquelles empreses que no retornin els crèdits rebuts i com assumirà l’Executiu aquests impagaments. En aquesta línia, Montaner sol·licita una previsió financera al respecte i demana al ministeri de Finances que faci una simulació del pressupost tenint en compte aquest risc.

D’altra banda, la consellera general no adscrita pregunta si s’ha tingut en compte el nombre de treballadors de les empreses que han sol·licitat algun crèdit en el marc dels dos programes endegats a l’hora d’establir els imports que es concedien.

Finalment, i com ja havia preguntat en alguna ocasió el Partit Socialdemòcrata, Montaner demana a l’executiu pels “conceptes jurídics” en base als quals s’ha decidit no publicar al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) el llistat d’empreses que han estat beneficiàries dels crèdits tous avalats pel Govern.

Montaner
pregunta
control
seguiment
crèdits tous

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte