Diari digital d'Andorra Bondia

Mor als 58 anys el polític escaldenc Francesc Casals


Escrit per: 
Redacció / Agències / Foto: M. T.

L’exconseller general del Partit Socialdemòcrata i excònsol menor d’Escaldes-Engordany Francesc Casals Pantebre va morir dilluns als 58 anys com a conseqüència d’una aturada cardíaca, segons van confirmar fonts properes a la família.

Casals, que patia diabetis i se sotmetia tres cops per setmana a diàlisi, ha dedicat la seva vida a la política, i ha ocupat nombrosos càrrecs. Del 1984 al 1991 va ser conseller de Comú a la parròquia d’Escaldes-Engordany; del 1991 al 1995, cònsol menor, i des del gener del 2001 fins a l’octubre del 2007 (una legislatura i mitja) va ser conseller general del grup socialdemòcrata. Durant l’últim mandat comunal, del 2007 al 2011, va ser conseller de l’oposició al Comú d’Escaldes-Engordany.
A més, des del 2004 fins al 2009 va ocupar el càrrec de primer secretari del Partit Socialdemòcrata.
Precisament, el president del PS, Víctor Naudi, va lamentar la pèrdua “sobtada” de Casals i va assegurar que “afecta perquè era un amic i una persona molt entranyable”. Naudi va recordar que Casals era una persona molt sensible al futur del país i molt dedicat a la política i va afirmar que “tenia una intel·ligència fora de sèrie”. 
També des de Demòcrates per Andorra es va lamentar la pèrdua de Casals. Així, des del comitè parroquial de DA d’Escaldes-Engordany es va fer públic un comunicat en nom de tot el partit i el grup parlamentari demòcrata en què es lamenta la mort de l’excònsol menor d’Escaldes-Engordany i exconseller general.
Així mateix, en la nota DA manifesta el “seu condol” i “el suport als familiars i amics de l’il·lustre escaldenc” i destaca “la vàlua personal i professional que ha caracteritzat la trajectòria de Casals”.
La família de Francesc Casals rebrà el dol aquest dimarts al tanatori a partir de les deu del matí i la missa funeral tindrà lloc demà, dimecres, a les onze del matí a l’església de Sant Pere Màrtir. L’enterrament serà a Andorra la Vella.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte