El president de la regió Llenguadoc-Rosselló, el socialista Christian Bourquin, ha mort aquest dimarts a l'edat de 59 anys, víctima d'un càncer de ronyó. Bourquin va accedir a la presidència de la regió el novembre de l'any 2010, en substitució de George Frêche, mort també en el càrrec com a conseqüència d'una aturada cardíaca. Bourquin ha traspassat aquest dimarts al matí a l'Hospital de Sant Eloi de Montpeller, on havia ingressat el passat diumenge, segons recullen els mitjans francesos.

Bourquin, que a banda de president de la regió Llenguadoc-Rosselló, també era senador pel departament dels Pirineus Orientals, tenia una excel·lent relació amb el Principat d'Andorra i, de fet, havia assistit a alguns actes oficials, com ara la presa de possessió de Jaume Bartumeu com a cap de Govern, l'any 2009.

Abans de ser president de la regió, Bourquin havia ostentat el càrrec de president del Consell General dels Pirineus Orientals, i durant el seu mandat, aquest departament va ingressar a la Fundació Ramon Llull. Darrerament, Bourquin s'havia oposat fermament al projecte impulsat pel primer ministre francès, el també socialista Manuel Valls, de fusionar diferents regions del país, entre d'altres la del Llenguadoc-Rosselló i la de Migdia-Pirineus.

El president de la República, François Hollande, ja ha emès un comunicat de condol, en què ha volgut retre homenatge a "un fill d'agricultors catalans que va fer de l'acció política el compromís de tota una vida". Hollande també ha destacat que Bourquin "ha lluitat fins al final contra la malaltia amb un valor que força l'admiració".