Diari digital d'Andorra Bondia
Naudi lamenta que no es vulguin garantir els drets dels consumidors
Naudi lamenta que no es vulguin garantir els drets dels consumidors

Naudi lamenta que no es vulguin garantir els drets dels consumidors


Escrit per: 
M.S./Foto: J.R.

El conseller general del grup parlamentari liberal Carles Naudi d’Areny-Plandolit va assegurar ahir que “és una llàstima que des del Govern no es vulguin garantir els drets de tots els consumidors amb una llei”.
Naudi reaccionava així al criteri emès per l’executiu en relació a la proposició de llei d’informació alimentària i nutricional, presentada el juliol passat pel grup parlamentari liberal, que tenia com a objectiu reforçar la protecció de la salut i el dret a la informació dels consumidors, sobretot en referència a l’etiquetatge o altres suports que acompanyin els productes.
I és que, malgrat assegurar que es compartien les línies generals plantejades al text, l’executiu considera que és més oportú regular els aspectes plantejats a través d’un reglament que inclogui els criteris comunitaris, ja que tenint en compte la “constant evolució” del sector alimentari la modificació seria més àgil que no pas si es fes per llei.
Tot i això, i admetent que “un reglament pot ajudar”, Naudi va assegurar que “una llei ofereix més garanties als consumidors” i va destacar que “una cosa no impedeix l’altra”. En aquest sentit, el parlamentari liberal va recordar que el text “era molt genèric per protegir els principis bàsics” i que la mateixa llei ja “preveu que es faci un reglament”, on es podrien incloure aquests aspectes més susceptible d’haver de ser modificats en un futur.
Així mateix, Naudi, que va insistir que “la llei no va en contra del reglament”, no es va mostrar gaire esperançat amb la decisió que pugui adoptar el grup de la majoria que dóna suport a l’executiu, i va mostrar el convenciment que una vegada més “s’alinearan amb el criteri expressat pel Govern”. En aquesta línia, el conseller general de Liberals d’Andorra, convençut que apostar per un reglament i no per la llei és una manera de no abordar aquesta qüestió, va destacar que “si creuen que la llei no és bona ja ho diran”.
Precisament, en el criteri de l’executiu, recollit al Butlletí del Consell General, s’incidia que bona part del contingut inclòs en la proposició de llei presentada pel grup liberal s’inspira en la normativa comunitària que regula la informació facilitada al consumidor final, una matèria sobre la qual l’executiu ja estava treballant, amb un reglament.
A més, el Govern, que recorda que l’estructura del sector alimentari del país està condicionada pel comerç exterior i les importacions a la Unió Europea, manté que gran part dels aspectes comentats en el text ja estan regulats per la Llei general de sanitat i la Llei de salut animal i seguretat alimentària, totes dues de l’any 1989. 

llei
Carles Naudi
consumidors
proposició de llei d’informació alimentària i nutricional
criteri Govern
executiu
reglament
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic