Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en un moment de la compareixença d'aquesta la tarda.
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en un moment de la compareixença d'aquesta la tarda.

Només 17 de les 85 peticions del servei de guarda escolar compleixen


Escrit per: 
Redacció

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha rebut fins ara 85 sol·licituds del servei de guarda d’infants per a les persones que hagin de tornar a la feina a partir d’aquest dilluns, però únicament 17 d’aquestes compleixen els requisits establerts. Així ho ha explicat el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença per fer el punt fer el punt de la situació de l’epidèmia del Covid-19, on ha precisat que la gran majoria de les demandes del servei corresponen a famílies que treballen en activitats “que no s’obren aquesta setmana”.

Jover, que ha insistit en que els infants “no retornen a l’activitat escolar” ja que hi hauran tot un conjunt de normes de distanciament social per evitar “contagis entre infants i també entre els professionals que els acullen”, ha fet una crida perquè, per ara, només sol·licitin aquest servei les famílies que han de reprendre la seva activitat en aquesta primera fase.

Així mateix, el ministre portaveu, que no ha concretat però quin dia es posaria ja en marxa aquest servei, ha explicat que dilluns des del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior es contactarà amb les 17 famílies que han demanat gaudir del servei, i sí compleixen les condicions, per tal de poder concretar en quins centres escolars s’acolliran els infants, en quines franges horàries i les condicions en què ho hauran de fer.

Precisament, la titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, acompanyarà en la compareixença de demà a la tarda als ministres portaveu i de Salut per tal de comentar diversos aspectes relatius al curs escolar, segons ha avançat Jover.

D’altra banda, i amb relació a la situació dels temporers que no poden tornar als seus països d’origent, Jover, que ha confirmat que la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, no ha rebut encara cap resposta a la carta que va trametre al seu homòleg argentí on li recordava les obligacions que tenen els Estats de repatriar els seus nacionals, ha assegurat que es continuen fent les gestions per mirar de poder resoldre aquesta situació.

Amb relació als treballadors que fan la temporada i resideixen al país, Jover, que ha assegurat que a l’executiu “li preocupa que hi hagi acomiadaments” i que per això “s’han impulsat” els dos paquets de mesures, ha destacat que des del departament de Treball i també d’Afers Socials es mirarà d’ajudar en aquelles necessitats que tinguin aquests treballadors que han acabat la temporada abans d’hora i que, davant la situació provocada per la crisi sanitària de la Covid-19, poden tenir dificultats per incorporar-se a una altra activitat laboral.

Finalment, el ministre s'ha referit també a la iniciativa de la subhasta solidària d’artistes andorrans per participar al Fons Solidari que estarà oberta fins demà a les dotze del migdia a Instagram. Jover, que ha recordat que es pot optar a la subhasta solidària cercant l’etiqueta artistescontralacovidand, ha agraït aquesta iniciativa als artistes que hi participen i a les persones que estan optant a l’adquisició de les obres.

peticions
nomes
compleixen
17
servei
guarda
escolar
85

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte