Diari digital d'Andorra Bondia
La primera reunió de cònsols d’aquest mandat.
La primera reunió de cònsols d’aquest mandat.

Només el Comú de Canillo estudia implantar el sistema de quinquennis


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: Agències

Canillo és l’únic comú que es planteja passar del sistema de triennis al de quinquennis. Almenys a hores d’ara, ja que des del Comú d’Escaldes-Engordany assenyalen que els complements d’antiguitat dels treballadors públics no és un tema que estigui a sobre de la taula.

Qui sí que ha expressat la voluntat de mantenir els triennis és Andorra la Vella, tenint en compte que aquest és un compromís electoral de l’actual equip de govern. Des del Comú van explicar que la previsió en despesa de personal, inclosa al pressupost del 2020, és de 15,89 milions i experimenta un increment d’un 2,29% en relació amb el 2019. S’hi inclou l’increment de l’IPC fixat pel Govern en l’1%, la previsió del pagament a 262 treballadors d’un complement d’antiguitat, i la regularització de l’evolució dels llocs de treball de la plantilla fixa, en aplicació de tots els conceptes retributius d’acord amb la regularització de la Gestió de l’acompliment (GAdA) dictada per la sentència del Tribunal Superior, així com la regularització retributiva del personal afectat per la reclassificació i creixement retributiu dels seus llocs de treball, aprovades l’agost passat. Des de la corporació es va recordar que el Comú d’Andorra la Vella va recuperar els triennis tan bon punt va accedir al consolat l’equip liderat per Conxita Marsol, l’any 2016, després d’haver estat congelats sis anys arran de la conjuntura econòmica.
Quant al Comú d’Encamp, la cònsol major, Laura Mas, ha defensat en diverses ocasions la voluntat de seguir-se regint per triennis. En el mateix sentit s’expressen des de Sant Julià de Lòria. El Comú encara no té aprovada l’ordinació que ho regula però avança que es mantindrà el sistema de triennis. També el Comú de la Massana va informar que no es planteja passar de triennis a quinquennis. De fet, l’ordinació de la funció pública de la corporació es va aprovar fa poc més d’un mes i contempla els triennis. A l’últim el Comú d’Ordino va exposar que, de moment, no es planteja cap canvi amb relació a l’antiguitat i, per tant, es mantindran els triennis.
Els triennis són els complements d’antiguitat que el personal de l’administració percep cada 36 mesos acumulats. Amb la reforma de la Llei de la funció pública, els treballadors del Govern van passar al sistema de quinquennis. A l’inici del nou mandat comunal, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va afirmar que veu interessant passar de triennis a quinquennis però va afegir que ara caldrà veure si és factible fer-ho.

 

triennis
quinquennis
comuns
Funció Pública

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte