Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la compareixença del ministre portaveu, Eric Jover, d'aquesta tarda.
Un moment de la compareixença del ministre portaveu, Eric Jover, d'aquesta tarda.

Només set casos nous de Covid-19 en la darrera setmana


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

En la darrera setmana només s’han detectat set casos nous de coronavirus, segons es desprèn de les dades facilitades en la compareixença d’aquesta tarda pel ministre portaveu, Eric Jover, que no obstant ha hagut de lamentar una nova defunció, que eleva el nombre de morts per la Covid-19 a 48. Concretament, es tracta d’un pacient de 79 anys anys que es trobava ingressat a la unitat de cures intensives de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, segons ha precisat el ministre, que ha traslladat el condol a la família del finat.

Així, i després que hagin arribat els resultats de 72 analítiques, 63 de les quals negatives, el total de casos de Covid-19 diagnosticats és de 754, dos més que ahir però només set més que dissabte passat, dels quals se’n mantenen actius 161 tenint en compte les 48 defuncions registrades i que ja hi ha 545 persones que han superat la malaltia, després que en les darreres hores hagin rebut l'alta definitiva vuit persones. Entre els casos actius hi ha 30 professionals sanitaris i quatre integrants de cossos especials.

Pel que fa a l’hospital, hi ha ingressades onze persones amb coronavirus, vuit a planta i tres a la unitat de cures intensives, totes elles intubades i amb ventilació mecànica, després que al marge del pacient que ha perdut la vida un altre ha estat traslladat a planta.

Quant al centre sociosanitari El Cedre, hi ha dinou residents malalts, cinc dels quals procedents de Salita, i cinc persones convalescents a l'espera de rebre el resultat de la segona PCR negativa per tal de ser donats d'alta definitivament.

D’altra banda, el ministre portaveu ha fet un balanç positiu de la primera tanda del cribatge poblacional que s’està portant a terme, tot i les petites disfuncions que hi ha hagut, normals en una operativa d’”aquesta complexitat”. En aquest sentit, Jover, que ha destacat que des del Comú d’Escaldes-Engordany “se’ns ha dit que demà no es repetiran els problemes” que hi han hagut aquest migdia on per un errror informàtic es va col·lapsar l’Stop Lab del Prat Gran, ha precisat que ja s’ha fet la prova a més de 41.800 de les més de 66.000 persones que s’hi han inscrit i que es preveu finalitzar aquesta primera ronda dimecres vinent.

El ministre ha reiterat la crida a aquelles persones que no s’han apuntat per fer el test a que ho facin ja que no només és positiu per a la seva salut sinó que també de cara a “una millor gestió col·lectiva de l’epidèmia”, i ha recordat que el formulari per inscriure’s al web coronavirus.govern.ad estarà actiu fins aquest diumenge a la nit. Així, a partir de dilluns que vulgui fer-se la prova d’anticossos haurà de contactar directament amb el Comú corresponent. En el cas dels treballadors transfronterers, han de contactar al telèfon 875610.

Jover, que ha detallat que el test ja s’ha fet a tots els residents de centres sociosanitaris, ha volgut traslladar també a la ciutadania la crida a la calma i a la tranquil·litat que s’ha fet des del Col·legi Oficial de Metges d’Andorra (COMA), especialment dirigida a aquells ciutadans que han donat positiu al test i que se’ls ha recomanat contactar amb el seu metge referent. En aquesta línia, el ministre ha insisit que “tots aquells que són asimptomàtics no han de patir” i que poden, mantenint les mateixes mesures que han segit fins al moment, fer com han estat fent fins ara i fins i tot, si és el cas, anar a treballar.

nomes
set
casos
nous
coronavirus
setmana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte