Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Les instal·lacions de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Nou avís del Tribunal de Comptes al SAAS pels pagaments indeguts


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: Facundo Santana

Per enèsima vegada, el Tribunal de Comptes ha tornat a advertir el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) sobre els pagaments indeguts de primes a empleats. La suma puja a 509.287 euros en total. Segons s’assenyala en l’informe de fiscalització corresponent a l’any 2019, d’una banda hi ha els 242.699 euros que es destinen a pagar el 50% i el 100%, en el supòsit d’estar de guàrdia, de les despeses de restauració dels empleats fixos que ho desitgin a la cafeteria del centre. El Tribunal de Comptes reitera que aquestes retribucions no estan recollides al reglament de personal ni aprovades pel consell directiu.

Per altra banda, i seguint la pràctica dels darrers exercicis, el SAAS va destinar l’any passat 266.588 euros a complements retributius, fins i tot a persones de nova incorporació, que tampoc estan regulats al reglament de personal. D’una banda es van distribuir 164.075 euros entre diferents persones que duen a terme activitat assistencial al SAAS i perceben complements salarials consistents en una retribució percentual en funció dels ingressos que genera la seva activitat, situada en un interval del 20% al 100% sobre la facturació. També es van satisfer 33.086 euros a la prima d’exclusivitat que reben directius i persones amb càrrec de responsabilitat per no poder treballar en una altra empresa o autònomament. A l’últim, es van destinar 69.427 euros al complement Ad Personam satisfet a persones per, entre d’altres, mantenir el nivell salarial quan ha cessat la responsabilitat per la qual havien estat nomenats. Per aquests conceptes salarials s’estarien produint pagaments indeguts susceptibles de generar responsabilitats, adverteix el Tribunal de Comptes. 

Per altra banda, en l’informe del 2019 referent al Govern, s’alerta que 68 treballadors de l’Administració general van excedir el nombre d’hores extra previst pel Reglament de sistemes de compensació. Aquest fixa un màxim de 120 hores extra l’any però es va detectar 13 empleats que en van fer entre 120 i 150; 27 que en van fer entre 150 i 200; 20 que en van fer entre 200 i 300; i 8 que en van fer més de 300. El Tribunal indica que a més de contràries a la norma, en tractar-se d’una pràctica recurrent podria ser indicadora de debilitats i ineficiències organitzatives.

SAAS
pagaments indeguts
primes

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

El reglament es molt laxe, tot i aixi permet noltes coses i molts €
Ja van unes quantes vegades i sembla que els rellisqui, i després diran que si la despesa augmenta que si blabla, tampoc crec que costi tant fer les coses bé!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte