Diari digital d'Andorra Bondia
Nova discrepància en la reforma competencial: ara escoles bressol
Nova discrepància en la reforma competencial: ara escoles bressol

Nova discrepància en la reforma competencial: ara escoles bressol


Escrit per: 
M.S./M.S.C. / FOTO: Agències

Després de la topada per si els informes que han de fer les administracions parroquials en el cas d’una cessió de terrenys per a projectes d’interès nacional han de ser vinculants o no, o si ho han de ser només en aquells projectes considerats sensibles o en tots, la tercera reunió a tres bandes –Govern, comuns i Consell General– per abordar la reforma competencial va posar damunt la taula noves discrepàncies entre les parts. 

Es tracta en aquest cas de competències com les escoles bressol, les polítiques de joventut o la gestió dels espais protegits i parcs nacionals, entre d’altres, que, tal com ja havia anunciat, el conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López va posar damunt la taula.

I és que el PS considera, i així ho va validar en el darrer congrés i en l’últim comitè directiu on es va fixar la posició de la formació per encarar la negociació de la reforma de les competències i transferències, que competències que exerceixen les administracions parroquials però que al seu moment la Constitució no va atorgar als comuns han de passar a ser nacionals, per una qüestió econòmica però també per una homogeneïtzació de serveis i prestacions.

Precisament, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va afirmar ahir que el Comú “no ha pres una posició clara” en relació amb quina administració hauria d’oferir les escoles bressol. Marsol es va limitar a explicar que en les reunions que van mantenir les corporacions amb el Govern es va donar per fet que aquest servei era competència dels comuns i que hi ha “diferents factors a valorar” abans de donar a conèixer el posicionament de la capital. 

Malgrat les discrepàncies constatades fins ara en aquestes primeres tres reunions, que bàsicament han servit per fer una lectura comentada de la proposta de modificació de les competències, Marsol va remarcar que les reunions entre Consell General, Govern i comuns estan avançant a bon ritme i que hi ha “ganes de posar-se d’acord”. En aquest sentit, la cònsol major de la capital es va mostrar convençuda que  hi haurà “pocs punts” que seran objecte de modificació i que el consens està a prop.

competències
escoles
bressol
guaderies

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte