Diari digital d'Andorra Bondia
Nova topada entre el ministeri de Salut i la direcció del SAAS
Nova topada entre el ministeri de Salut i la direcció del SAAS

Nova topada entre el ministeri de Salut i la direcció del SAAS


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La possibilitat de crear una unitat de radioteràpia per al tractament dels tumors benignes i malignes a l’hospital ha obert un nou front en les discrepàncies existents entre el ministeri de Salut, liderat per Carles Álvarez, i la direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), encapçalada per Josep Maria Piqué i Joan Martínez Benazet.
I és que, segons van confirmar fonts properes al SAAS, a les topades per qüestions com les guàrdies de ginecologia, l’acomiadament de dos anestesiòlegs i la polèmica amb els laboratoris, entre d’altres, ara s’hi podria afegir la unitat de radioteràpia, una petició reclamada en reiterades ocasions per l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) i que el Govern té l’encàrrec d’estudiar després de la resolució aprovada en aquest sentit pel Consell General en el debat monogràfic de política sanitària del 8 juny passat.
Així, i tal com va avançar ahir Andorra Televisió, l’executiu ha conformat un equip de treball per dissenyar un concurs públic per oferir el servei de radioteràpia a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, un concurs que es voldria tenir enllestit abans de final d’any.
Entre els possibles aspirants a aquesta licitació hi hauria l’Institut Oncològic Baselga, societat amb la qual l’executiu, en el marc dels esforços per mirar que l’obertura econòmica es pogués cristal·litzar en algun projecte concret, va signar un memoràndum d’entesa fa dos anys.
I aquí és on, segons van confirmar les fonts consultades, sorgiria la nova topada entre el ministeri i la direcció del SAAS. No directament per l’institut Baselga però sí pel fet que des de l’executiu i des del ministeri de Salut s’aposti perquè sigui una institució de prestigi qui doni suport a l’actual estructura oncològica del centre hospitalari i la coordini.
Des del SAAS no s’estaria gaire conforme amb aquesta fórmula, ja que es considera que suposaria una pèrdua de control de l’activitat en fer entrar dins l’hospital un proveïdor de serveis privat que voldria controlar uns recursos que són del SAAS.

 

SAAS
Salut
ministeri
topada
radioteràpia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte