Diari digital d'Andorra Bondia
Una de les trobades preparàtories de la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern.
Una de les trobades preparàtories de la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern.

Nova trobada preparatòria de la Cimera iberoamericana


Escrit per: 
Redacció/Foto: Segib

En el marc de les reunions preparatòries per a la 27a Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que Andorra acollirà el 22 d’abril de l’any vinent, el Principat sera la seu dimarts vinent de la 4a Reunió de ministres i altes autoritats iberoamericanes de Ciència, Tecnologia i Innovació, una nova trobada telemàtica que servirà tant per avaluar els avenços dels acords presos en el marc de la Cimera Iberoamericana com per posar en comú les actuacions que s’estiguin impulsant per combatre la Covid-19 i els seus efectes en base a les conclusions de la reunió extraordinària d’alt nivell que Andorra va acollir, també de manera telemàtica, el proppassat mes de juny.

Es compartiran, també, experiències i bones pràctiques amb l’objectiu de potenciar tant la cooperació orientada al desenvolupament sostenible i la recuperació socioeconòmica, com la promoció de la ciència, la tecnologia i la innovació en l’espai iberoamericà. Un dels principals objectius és aprovar una Estratègia Iberoamericana d’Innovació amb la qual es vol contribuir al desenvolupament sostenible a Iberoamèrica. La visió de l’estratègia consisteix en convertir Iberoamèrica en una àrea de lideratge mundial del desenvolupament sostenible, orientant i aprofitant els instruments del coneixement i la innovació per fer realitat una transformació històrica. A la part final de la reunió s’aprovarà una declaració sectorial que pugui ser elevada a la reunió de caps d’Estat i de Govern de l’any vinent. 

Cal recordar que la voluntat de la Secretaria Pro Tempore andorrana és impulsar la innovació a Iberoamèrica i posar-la al servei de l’assoliment dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquest sentit, el lema escollit per a la cimera és 'Innovació per al desenvolupament sostenible-Objectiu 2030. Iberoamèrica davant el repte del coronavirus'. Així, es concep la innovació com a palanca de transformació i acceleradora del desenvolupament sostenible.

En el context mundial actual, la pandèmia derivada del coronavirus evidencia encara més la importància del coneixement i la innovació com a instruments per prevenir, combatre i fer front als efectes de fenòmens com les crisis sanitàries, el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat o els desastres naturals.

De fet, la crisi ha posat de manifest la vulnerabilitat de les societats i la necessitat d’avançar vers al desenvolupament sostenible tenint en compte l’Agenda 2030 i mantenint el compromís que ningú quedi enrere. I és en aquest context on l’intercanvi d’experiències entre els països, institucions i organismes internacionals pren encara més rellevància.

nova
Trobada
preparatòria
Cimera iberoamericana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte