La Visura Ciutadana s'ha constituït oficialment aquest vespre a l’edifici administratiu del Govern. La secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, ha afirmat estar “molt il·lusionada” perquè aquest és “un projecte molt positiu i molt enriquidor”, que comportarà “un canvi de paradigma en la manera de treballar de les administracions”. 

I és que la Visura Ciutadana és un organisme que ha de fer arribar l’opinió i els neguits de la població al Govern. Format per cinc homes i cinc dones, el grup vol treballar, i de fet ja ha començat a fer-ho, sobre diferents temàtiques, preparar informes i debatre’ls internament per tal que quan s’exposin al Govern siguin opinions “molt més consensuades i de la majoria”, segons ha explicat David Coto, escollit entre els membres de la Visura com un dels portaveus. A més, tenen la idea de poder trobar-se amb entitats i col·lectius diversos per recollir les seves opinions i neguits i presentar-los el treball de la Visura, “perquè necessitem l’ajuda de tothom”, ha manifestat Coto.Aquestes opinions consensuades poden presentar-se a l’Executiu per iniciativa de la mateixa Visura o a petició del Govern. “Serà bidireccional”, ha assegurat Cadena tot afegint que “les portes estaran sempre obertes per treballar conjuntament amb ells”.

Com ja va avançar el BonDia, les temàtiques “cabdals” amb les quals volen començar a treballar els membres de la Visura Ciutadana són la salut, l’habitatge i el medi ambient. I per fer-ho ja han engegat una “fase d’investigació” per conèixer l’acció del Govern al respecte, veure què s’està treballant i a partir d’aquí construir l’opinió consensuada. Però són “molts els temes que volem treballar”, ha assegurat Coto.

Malgrat que la sessió constitutiva no fos fins avui, els integrants de la Visura ja s’han reunit en diverses ocasions i han establert una organització interna per la qual celebren reunions plenàries mensuals i d’altres de treball temàtiques en funció del temps lliure que tenen els membres.  

Recordem que els deu membres del nou organisme van ser escollits per sorteig després que es presentessin voluntaris per formar-ne part.