La unió de forces d’En comú (ACO+DA, Progressistes i Liberals), liderat per Josep Àngel Mortés; Movem Ordino, amb el suport del Partit Socialdemòcrata i amb Sandra Tudó al capdavant de la llista; Terceravia, amb Jordi Balsa; i X’Ordino, amb el retorn d’Enric Dolsa a la palestra, són els quatre partits que es presenten a les eleccions comunals del 15 de desembre a la parròquia d’Ordino. 
El gran animador d’aquest inici de campanya que va tenir lloc ahir amb l’enganxada de cartells va ser Enric Dolsa, el candidat de X’Ordino, que es veu favorit i amb prou força per enderrocar En comú (amb ACO, Progressistes i Liberals). Josep Àngel Mortés, amb Eva Choy de segona, abandera la feina dels darrers vuit anys al Comú d’Ordino. Dolsa, que en principi no volia parlar, va parlar: “No vull parlar de les altres candidatures [va començar dient]. Hem de parlar de X’Ordino, i aquest és l’únic partit que avui dia té projectes.” Després ja va passar a l’atac. “Han estat quatre anys desastrosos a nivell econòmic i de serveis. I nosaltres volem donar un impuls a la parròquia. Ells encara estan posant-se d’acord amb tants partits amb els quals han pactat i a veure quin programa fan. Els continuistes tothom sap qui són, i el desastre d’aquests quatre anys”. Tot seguit va repassar els contrincants. “Sandra Tudó abans era liberal i un dia es va despertar socialista, i Terceravia és una candidatura molt jove i sense experiència. Li faltarà molt per guanyar”. 
Mortés no es va quedar al marge i va aprofitar per mostrar múscul i també per enviar algun missatget a Dolsa. “Nosaltres farem una campanya venent el que hem fet els últims quatre anys i també els últims dotze. Ens vam trobar amb una situació complexa a la parròquia. Hem estat capaços de revertir-la amb un endeutament de 25 milions d’euros i en aquests moments és de 12,5. Alguna cosa haurem fet bé”. 
La cap de llista de Movem Ordino, Sandra Tudó, es va mostrar moderada i només va parlar del projecte del seu partit. “Nosaltres el que volem és una regeneració política. Volem canviar les maneres de fer i volem fer política per a tothom. Nosaltres som l’alternativa i confiem que la gent ho vegi igual per guanyar les eleccions”. L’eslògan ja ho diu tot: Una parròquia per a tothom.
Terceravia, amb Jordi Balsa al capdavant, va lloar els aires frescos que aporta el seu partit. “Cal un canvi i representem aquesta opció. Som gent treballadora i amb ganes de servir els veïns. Un bon projecte amb perspectiva de futur, i això al final ho hauran de valorar els veïns i veïnes d’Ordino. L’experiència política per si sola no es garantia de res, ja que per davant d’això hi ha les ganes de treballar i servir el poble”. 
La campanya ja ha donat el tret de sortida i promet ser moguda. De moment, Dolsa ja l’ha agitat.
 
FOTOS: V. D. / X'ORDINO / AGÈNCIES / TERCERAVIA