Diari digital d'Andorra Bondia
Eva Choy i Josep Àngel Mortés durant la roda de premsa d'aquest matí.
Eva Choy i Josep Àngel Mortés durant la roda de premsa d'aquest matí.

Ordino preveu aprovar la revisió excepcional del POUP al març del 2024


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: M. P. A.

El Comú d’Ordino preveu que l’aprovació de la revisió excepcional del pla d’ordenació i urbanisme parroquial no es podrà efectuar fins al febrer o març de l’any que ve. I és que tot i que cap a finals d’any esperen tenir-la enllestida, posteriorment s’ha de traure a exposició pública durant 60 dies. Per tant, no serà fins després, ja en el pròxim mandat comunal, quan se li podrà donar el vistiplau. Serà llavors quan es posin en marxa els canvis de normativa, per exemple, de cara a l’ús del sòl i els requisits que hauran de complir les noves edificacions. Ho ha explicat avui el cònsol major, Josep Àngel Mortés, durant l’avaluació i presentació de les accions que s’han portat a terme a la parròquia per donar compliment a alguns dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que es recullen en el pla de sostenibilitat de la parròquia.

Mortés ha recordat que tot just fa uns dies el Comú va aprovar la suspensió temporal de noves llicències de construcció precisament per posar en marxa el procediment d’estudi i redacció de la revisió excepcional del POUP amb la finalitat de reduir l'edificabilitat global a la parròquia en funció dels estudis de creixement i els recursos disponibles.

En relació a l'evolució de les accions definides pel pla de sostenibilitat que es va engegar fa pràcticament un any i mig, Mortés ha explicat que enguany s'hi invertiran fins a 2.200.000 euros per acabar d'assolir les fites plantejades per als ODS 6, 12, 13 i 15 referits a l'aprofitament dels recursos hídrics, la reactivació del sector agroramader i el foment d'un turisme sostenible, l'augment de l'eficiència energètica i la protecció del patrimoni natural, respectivament. En aquest sentit, ha destacat que es portarà a terme la millora de la gestió i digitalització de la xarxa d'aigües comunal i residual tenint en compte l'estudi de capacitat hídrica que ja s'ha portat a terme. També s'ha referit a la creació de la planta de compostatge o a la implementació del transport públic gratuït i de la normativa per millorar la gestió forestal.

Pel que fa a la nova fase del pla de sostenibilitat que es començara a posar en marxa ja aquest 2023, la cònsol menor, Eva Choy, ha informat que s'han triat tres ODS més per anar implementant: el 9, referit a les infraestructures resilients; el 10, que aborda la inclusió social i econòmica; i l'11, relacionat amb la creació de pobles inclusius, segurs i sostenibles. Choy ha explicat que s'han establert 13 reptes i 55 accions relacionades amb aquests tres ODS. Així, ha remarcat que s'instal·laran plaques fotovoltaiques a les instal·lacions comunals i es millorarà l'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació avançant en l'administració electrònica. També es portarà a terme la diagnosi de l'accessibilitat de carrers, aparcaments i instal·lacions comunals per facilitar l'accessibilitat universal. L'elaboració del pla d'igualtat serà un altre dels objectius que es vol assolir, així com la creació del consell d'adolescents. Finalment, i relacionat amb la planificació urbanística de la parròquia s'ha referit a la modificació del POUP, la millora de la gestió dels residus i de la mobilitat. 

Ordino
revisió
POUP
2024

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte