Diari digital d'Andorra Bondia
La delegació de la comissió de Venècia amb la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés.
La delegació de la comissió de Venècia amb la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés.

Pas perquè el Raonador del Ciutadà esdevingui Institució Nacional dels Drets Humans


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

Convidada pel Govern una delegació de la Comissió de Venècia, òrgan consultiu del Consell d'Europa sobre qüestions constitucionals, visita aquesta setmana el país per tal d’elaborar una opinió sobre el Raonador del Ciutadà –tant la institució com la Llei– i identificar les millores que puguin ser necessàries a fi de ser reconeguda com a Institució Nacional dels Drets Humans.

L'objectiu, segons ha informat l'executiu, és que el Raonador del Ciutadà pugui ser una institució Nacional de Drets Humans, tal com ho suggereixen les avaluacions de l’Examen Periòdic Universal de les Nacions Unides i el Comitè de Ministres del Consell d’Europa, que recomanen que tots els països tinguin una institució nacional en la matèria. A banda, també es té la voluntat que el Raonador s’integri a la Xarxa Europea d’Institucions Nacionals de Drets Humans, que ofereix ajuda i assessorament als seus membres.

L’opinió de la Comissió de Venècia s’elaborarà després de la visita de la delegació i el seu resultat serà aprovat durant la pròxima sessió de la Comissió, el 21 i 22 d’octubre. Un cop acreditada, la institució es revisaria cada 5 anys per garantir que es compleixen els requisits previstos.

L’agenda de visita inclou, entre altres, trobades tant amb el mateix Raonador del Ciutadà, Marc Vila, com amb la síndica general, Roser Suñé, els ministres Josep Maria Rossell i Judith Pallarés, i diverses comissions legislatives.

Comissió de Venècia
raonador del ciutadà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte