Diari digital d'Andorra Bondia
Dolors Carmona i Lídia Samarra van visitar el Puial amb altres membres del partit.
Dolors Carmona i Lídia Samarra van visitar el Puial amb altres membres del partit.

Pel PS, el Comú hauria de dirigir la promoció del centre històric


Escrit per: 
Redacció

La consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) al Comú d’Andorra la Vella Dolors Carmona considera que cal un canvi en la promoció del centre històric. Així, si bé comparteix que cal potenciar aquesta zona perquè és un referent per als turistes que visiten la capital, defensa que s’hauria de fer des d’una concepció més global i que sigui la corporació qui porti “la batuta i la iniciativa”. 

Carmona recorda que avui el Comú transfereix una subvenció a l’Associació de Comerciants del Centre Històric perquè organitzi activitats i contracti un dinamitzador que s’emporta “gran part” d’aquest import. Tenint en compte que es tracta de “molts diners”, la consellera creu que les regnes les hauria de prendre el Comú. “Estem parlant de diner públic”, va indicar, i va afegir que per tant “hem de ser molt curosos; cal tenir-ho ben organitzat, ben planificat i transparència. Cal informar la ciutadania”. A més, destaca que la situació és de mal fer si les activitats o altres iniciatives que es portin a terme no són del gust de tothom perquè “la responsabilitat és compartida; el diner és públic però la gestió la fa la pròpia associació”. 
A banda, la representant política creu que cal un canvi en l’enfoc de les accions de dinamització. Així, defensa que s’haurien d’impulsar activitats que no només tinguin per objectiu portar clients als comerços de la zona. “El centre històric s’ha de promocionar des d’una altra concepció, no sols des de la concepció de quina activitat podem fer perquè passi més gent i compri o utilitzi més serveis”, diu. Per Carmona cal impulsar un “pla global” i definir què volem per a cada zona de la parròquia. D’aquesta manera indica que, per exemple, potser algun punt es voldrà destinar a les activitats esportives i aleshores caldrà impulsar equipaments complementaris perquè la gent hi vagi més sovint i, de retruc, beneficiï els establiments que hi ha a la zona. Carmona exposa que aquests plans d’acció haurien d’estar impulsats per un departament comunal més ampli que el de promoció turística i comercial, tot i que aquests n’haurien de formar part, i hauria de comptar amb persones especialitzades. Per la consellera, “fer les coses de forma aïllada, avui és interessant i demà ja no ho és”, i va lamentar que “a Andorra passa que les coses tenen una caducitat molt immediata”. A l’últim, va retreure que les accions que s’han fet fins ara han fallat en transparència. “Informem a tort i a dret de com en som de guapos, de què bé que ho fem... Forma part de la política de maquillatge”, lamenta, i conclou que “el ciutadà també es mereix comunicació i no sols aquest màrqueting”.
Per altra banda, el PS va denunciar que les obres del barri del Puial no han resolt l’estat de deixadesa d’aquesta zona de la parròquia. A més, van destacar l’absència de mobiliari urbà, com ara papereres, i d’embelliment i l’estat de brutícia malgrat els recents treballs. Així, des de la formació es va retreure que la política de DA durant aquests quatre anys s’ha centrat en la millora de Meritxell i es va acusar la majoria de malbaratar diners en les obres del Puial.

PS
Comú
promoció
centre històric

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte