El Partit Socialdemòcrata (PS) va fer ahir una defensa aferrissada dels treballadors de l’Administració perquè són qui “garanteixen els serveis i els drets dels ciutadans”. El PS sempre ha assegurat que si governa derogarà la Llei de la Funció Pública aprovada recentment només amb els vots favorables de DA, i apunta la necessitat de retornar la denominació de funcionari a tots els treballadors de l’Administració. “Hi ha una intenció velada de treure drets per poder tenir uns treballadors més dòcils que contestin a les necessitats i al que els puguin demanar”, va criticar la número dos, Susanna Vela.
Segons la nova llei, tots els treballadors i els docents, excepte la resta de cossos especials, reben la denominació de treballadors públics, eliminant la terminologia de funcionari que tenien. DA va assenyalar que jurídicament ambdues denominacions tenen el mateix tracte, però Vela no ho comparteix i insisteix que només la figura de funcionari “garanteix la imparcialitat, l’efectivitat i la independència del poder polític”. Per això proposa retornar-la per a tothom, a la vegada que es mantenen les parts “justes de la llei”, com és l’equiparació en drets i deures entre eventual i fix.
A més, la número tres a la llista nacional, Judith Salazar, va denunciar la falta de negociació que hi ha hagut entre el Govern i els sindicats. “Els treballadors públics en general no han pogut fer un procés real de negociació col·lectiva”, i per això proposa tornar a seure en una taula i reprendre les negociacions amb la base dels 33 acords assolits durant el govern socialdemòcrata. Finalment, Vela va recordar que perquè hi hagi una fiscalització de la gestió de les administracions i de les entitats públiques amb independència i sense por de les pressions dels poders polítics, cal crear un cos nacional d’interventors.