Diari digital d'Andorra Bondia
Pere Baró i Susanna Vela, en una parada d'autobús, aquest dimecres al matí.
Pere Baró i Susanna Vela, en una parada d'autobús, aquest dimecres al matí.

Pere Baró assegura que la promesa de DA sobre el vial "no té cap credibilitat"


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: M. P.

"Demòcrates va prometent coses durant els 15 dies de campanya i després no fa res, porten fent-ho 12 anys. No té cap credibilitat allò que prometen". Amb aquesta contundència ha respost el número 4 de la llista nacioal de PS SDP+ a la pregunta sobre si es creuen que finalment DA farà el vial lauredià, tal com han anunciat en campanya. Baró n'ha parlat aquest matí en un acte en el qual han presentat les propostes sobre mobiltiat i transport públic que presenta la formació i durant el qual ha deixat clar que "els companys de parròquies com Sant Julià i la Massana ens han deixat clar que han de ser una prioritat". 

En aquest sentit, ha assegurat que veient "els grans problemes de circulació i mobilitat" que hi ha al país, la seva idea és redactar un pla de mobilitat nacional i revisar totes les concessiones de línies d'autobús, tant les nacionals, com el bus lliure i el bus escolar. "Revisarem les línies, en desdoblarem i mirarem el nombre d'autobusos i els serveis que hi ha", ha assegurat el candidat, afegint que també volen fer plans de "mobilitat sostenible" per trobar "altres maneres" de fer els desplaçaments interns sense cotxe i anant més enllà de l'autobús.

Així, es volen estudiar altres alternatives tant per al transport intern com l'extern. En el cas de l'extern ho apunten com un dels elements a tenir en compte en el marc de la negociació de l'acord d'associació, mentre que a nivell intern estudiaran opcions com "el tramvia o el metro aeri". Tot amb l'objectiu de reduir cotxes a les carreteres i aconseguir "una mobiltiat més tranquil·la tant per a nosaltres com per als turistes".

Autobusos
Pel que fa als autobusos ha detallat que es volen revisar les concessions escoltant les necessitats de la ciutadania, perquè ara "no passen quan han de passar, no passen suficient, la gent es queda a la carretera ia ixò fa que el servei no funcioni". No descarten ampliacions d'horari o més servei de bus nocturn, però deixen clar que cal estudiar-ho, de la mateixa manera que no qüestionen la gratuïtat del transport públic si és eficient.

autobusos
ps sdp+
Pere Baró
tramvia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte