El comitè executiu del Partit Socialdemòcrata (PS) va posar ahir fil a l’agulla i va començar a treballar per tirar endavant el programa aprovat en el congrés de dissabte passat. El primer secretari de la formació, Pere López, va explicar, abans que s’iniciés la primera reunió d’aquest òrgan de direcció del partit, que treballaran “per posar sobre la taula totes les qüestions que afecten i preocupen els ciutadans”.

Entre els temes “prioritaris” que es pretén afrontar hi ha la greu situació econòmica per la qual passa el país i “les més de mil persones que estan en aquests moments inscrites al Servei d’Ocupació”. “Els reptes són molt importants, però penso que tenim un bon equip i moltes ganes d’afrontar-los”, va
dir López.
El primer secretari del PS va anunciar que el grup parlamentari farà una “oposició rigorosa” i “un control a l’acció de govern, que malauradament en els últims mesos no s’ha fet en el grau en què s’havia de fer”. I és que, segons el nou primer secretari del PS, el balanç d’aquests primers dos anys de Govern demòcrata és que hi ha hagut “una mala gestió i uns mals resultats”. Els socialdemòcrates anuncien també una oposició constructiva “perquè tenim prou bagatge polític per, si no es proposen solucions damunt de la taula, tirar-les endavant nosaltres”. En aquest sentit, López va voler deixar clar que “el nostre adversari polític és DA, que és qui posseeix la majoria tant al Consell General com als comuns”. 
López va anunciar també, entre les prioritats, que s’anirà a buscar aquelles persones que van abandonar el partit perquè hi tornin.“Serà un treball en doble direcció, aquells que vulguin venir seran rebuts amb els braços oberts, però també nosaltres els anirem a buscar perquè tornin al seu partit.”
La previsió és que el PS celebri un altre congrés la tardor del 2014 com a punt de sortida de la preparació del programa de les eleccions generals del 2015. La intenció és que la persona que encapçali la candidatura del PS sigui elegida en un procés de primàries obertes a la ciutadania, que d’aquesta manera seria la primera vegada que s’utilitzaria a Andorra.

Constitució del grup mixt
D’altra banda, el nou grup parlamentari mixt, format pels tres consellers generals que han abandonat el PS, Jaume Bartumeu, Gerard Barcia i Sílvia Bonet, va informar ahir la Sindicatura de la seva constitució. Bartumeu serà el president del grup, mentre que Barcia en serà el president suplent, els mateixos càrrecs que ja exercien en
el grup parlamentari socialdemòcrata. 
Pel que fa al grup del PS, format per David Rios, Mariona González i Rosa Gili, l’elecció dels càrrecs va ser un tema que es va abordar ahir al comitè executiu, però la intenció és que el tanqui el proper comitè directiu. Una de les decisions a prendre és qui continuarà sent conseller a ple temps –fins ara ho eren Rios i González–. Un cop es notifiqui la nova presidència del grup parlamentari del PS, s’haurà de reunir la junta de presidents per acordar la reestructuració de les comissions legislatives.