Diari digital d'Andorra Bondia
Pintat assegura que que ni “ha decidit” ni ha “descartat res”
Pintat assegura que que ni “ha decidit” ni ha “descartat res”

Pintat assegura que ni “ha decidit” ni ha “descartat res”


Escrit per: 
M.S. / FOTO. J.G.

Després que Liberals d’Andorra (LdA) acordés dimarts iniciar el procés per a la tria del cap de llista de la formació a les properes eleccions generals, el president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, va evitar ahir posicionar-s’hi, malgrat assegurar que ni ha decidit ni ha descartat res. 

En aquest sentit, Pintat va recordar que “quinze dies en política són una eternitat” i va remarcar que el que toca en aquests moments és fer “una reflexió, personal, familiar i política”, ja que no es tracta de presentar-se per presentar-se sinó que fer-ho suposa un repte.

Així mateix, el president del grup  liberal, que va insistir que amb el cap de Govern només ha abordat qüestions relatives a la legislatura i que, respecte a temes electorals, no li toca a ell parlar-ne sinó al partit, va recordar que en els comicis anteriors es va presentar “sota un projecte concret, amb una ideologia i amb independents i amb un programa”, mentre que el procés que s’està fent actualment “és en base a un candidat, a la possibilitat de formar coalicions amb diferents formacions d’ideologies diverses” mentre el “programa queda relegat”.

El president del grup parlamentari liberal va fer emfàsi també en el fet que el procés iniciat es pot culminar amb un consens o pot acabar en unes primàries, i, en aquest darrer cas, va recordar que hi ha d’haver un reglament o un escrit per tal d’assegurar que aquest procés es porta a terme amb totes les garanties.

Martí nega acords amb UL

Per la seva part, el cap de Govern, Antoni Martí, va negar rotundament que hagués parlat, i molt menys arribat a cap acord, amb Pintat sobre cap coalició entre Unió Laurediana i Demòcrates per Andorra ni per a les eleccions generals ni per als comicis comunals, i va assegurar que DA vol concórrer als comicis “en solitari i amb independents” com s’ha fet fins ara.

Tot i això, i davant els diferents moviments preelectorals, Martí va destacar que “tampoc no es poden “tancar les portes a res”, tot i que va recordar que “ja hi haurà temps” per avaluar possibles pactes amb diferents sectors que puguin compartir el projecte taronja.

Així mateix, Martí va insistir que com a cap de Govern “té l’obligació” de parlar amb el cap de l’oposició i que ho ha fet per tal de veure com “assossegar” el final de legislatura i reptes que encara hi ha pendents com és el cas de l’acord d’associació amb la UE.

D’altra banda, i respecte a l’entesa entre els grups de l’oposició per portar la reforma de les lleis de competències i transferències al Tribunal Constitucional, Martí va recordar que en el moment de debatre les lleis ja hi havia “més ganes de portar-les al TC que no pas de veure’ls allò positiu que aporten”, i va insistir que els aspectes ara qüestionats eren sobre la taula des de l’inici de la negociació.

Pintat
martí
liberals
demòcrates
eleccions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte