Diari digital d'Andorra Bondia

Pintat demana més implicació del Govern en el pla de gestió


Escrit per: 
Agències


El cònsol major de Sant Julià, Josep Pintat, en referència a les declaracions fetes dissabte pel primer secretari del PS sobre el pla de gestió de la vall del Madriu, va assegurar que els quatre cònsols implicats van presentar l’esborrany del pla al Govern sense haver estat aprovat oficialment pels comuns per una qüestió “de cortesia i per despolititzar el tema”.

Davant el fet que semblaria que el document no acaba d’agradar a l’executiu, Pintat va dir que “és molt bonic fer recomanacions i dir que això no m’agrada en lloc d’implicar-se i asseure’s tots a la taula”. També va afegir que de la mateixa manera que els comuns estan posant el territori perquè aquest patrimoni de la humanitat sigui una realitat, “s’hauria de veure què es posa des de l’Estat”.
El cònsol va destacar que, tot i que en l’anterior mandat es va consensuar un text i finalment Escaldes-Engordany no hi va donar suport, en aquest  mandat s’ha tornat a intentar perquè “la implicació de tots els comuns és important per posar a l’abast de tothom el patrimoni de la humanitat”. Per tant, després d’haver pogut arribar finalment a un consens, Pintat va lamentar que el Govern hagi manifestat que no li acaba d’agradar. A més, també ha criticat que hagi estat el PS i no el Govern qui hagi fet aquestes manifestacions.
El mandatari va explicar que s’havia optat per presentar de manera no oficial el document per saber el parer de l’executiu abans que els cònsols prenguessin una posició ferma aprovant-lo en els plens dels comuns. Es va optar per aquesta via per una qüestió de cortesia i per evitar que es polititzés una qüestió “que ja és prou sensible”.
Pintat considera que el desacord està en qüestions de competències, objectius i finançament. També va afegir que si el Govern considera que no s’adequa a la llei per un problema de reversibilitat això és fer demagògia, perquè “és gràcies a les corporacions que la vall del Madriu és patrimoni de la humanitat i tots quatre volem que això arribi a bon port”. Finalment, va explicar que els quatre cònsols implicats celebraran pròximament una reunió per estudiar la posició de l’executiu per prendre les decisions pertinents.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte