Diari digital d'Andorra Bondia
Reunió del Consell de Federació del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran.
Reunió del Consell de Federació del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran.

Preparats, llestos... eleccions!


Escrit per: 
Redacció / Foto: PSC

El PSC de Lleida acaba d’anunciar els caps de llista a divuit poblacions lleidatanes de cara a les pròximes eleccions municipals, el maig de l’any vinent. Divuit municipis entre els quals n’hi ha alguns on la formació no té presència com, pel que fa a la comarca de l’Alt Urgell, els de Coll de Nargó i Montferrer i Castellbò. Així, Josep M. Sisteró aspirarà a l’alcaldia nargonina i Isabel Perera encapçalarà la candidatura socialista a Montferrer, segons recull Ràdio Seu. Els socialistes arriben a la contesa electoral amb l’expectativa d’un canvi de tendència i les perspectives que no es reeditarà el pacte entre ERC i Junts. 

Amb aquesta porta oberta, s’estarien ja produint algunes trobades de presa de contacte entre membres d’Esquerra i la formació socialista, atès que difícilment cap de les opcions assolirà majories absolutes en la majoria de localitats. Així, des del PSC es treballaria amb certa seguretat que no hi haurà nova edició de l’acord de govern entre les formacions independentistes a municipis com Peramola, mentre que a Oliana ambdues formacions semblen tan “incompatibles” com a Coll de Nargó. I Bassella, amb un equip de govern encapçalat per Cristina Barbens (Junts) és un altre dels consistoris on podria haver-hi canvis. Lligats al fet, elucubren les mateixes fonts, que el germà de l’alcaldessa no hagi estat triat per tornar a encapçalar la llista de Solsona?

I en la capitalitat de comarca? Des de les dues formacions que integren l’equip de govern s’ha defensat amb vehemència que no es deixarien portar pels esdeveniments externs. De moment, fins aquí han arribat, efectivament. La incògnita s’obre a partir d’ara. I ja semblen molt confirmades algunes baixes de cara a les pròximes llistes, com ara la de Carlos Guàrdia a ERC i la de Joan Gurrera a Junts per la Seu. 

Tornant als socialistes, també fa temps que es va confirmar que Joan Barrera encapçalarà la llista de Compromís per la Seu. Un procés que va generar enrenou al seu moment, amb la defecció del regidor Àngel Rubio (en els últims plens del consistori ja ha funcionat com a independent) i una Carlota Valls que inicialment no semblava gaire procliu a repetir. 

També molt clara des de fa temps és la repetició de Toni Mas Buchaca al capdavant de la candidatura socialista a l’Ajuntament de Peramola, on fins ara ha estat l’única veu –sonora, això sí– de la formació al ple consistorial.  

El procés de confecció de llistes continuarà fins als primers mesos de l’any que ve, informaven des del Consell de Federació de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran del PSC.

Pel que respecta a d’altres municipis de l’Alt Pirineu, el PSC confirma que l’actual diputada al Parlament Sílvia Romero repetirà com a cap de llista a Tremp, segons recull novament Ràdio Seu, mentre que Carles Boix optarà a l’alcaldia de la Pobla de Segur. Aquests dos últims formen part dels municipis pirinencs que ja a les darreres eleccions locals la formació socialista es va presentar sota la denominació de Compromís.

psc

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte