Diari digital d'Andorra Bondia

Progrés proposa congelar els impostos municipals el 2011


Escrit per: 
Redacció

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell proposarà congelar els impostos municipals l’any vinent per no augmentar més la pressió fiscal als ciutadans i les empreses de la ciutat.

Així ho ha anunciat el grup de l’oposició a través d’un comunicat, en què recorda que l’augment de l’IPC a Catalunya entre els anys 2003 i 2010 ha estat del 19,6%, mentre que l’augment del principal impost municipal, l’IBI, ha estat del 31,8%. Així, i a causa de l’important augment dels impostos dels últims anys i donada la intensitat actual de la crisi econòmica, des de Progrés es considera que és necessari “no castigar més les famílies i empreses de la Seu d’Urgell compensant el diferencial de més de deu punts que hi ha entre l’augment real de l’IBI i l’IPC”.
Així mateix, des de la formació es proposarà acordar la reducció d’un 25% (del 4% al 3%) el tipus de l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO), ja que ara com ara està al màxim que permet la normativa vigent.
D’altra banda, Progrés proposa establir bonificacions, de fins al 90%, de l’impost de plusvàlues per a les transmissions entre familiars directes, alleugerint les càrregues que han de suportar els fills quan hereten l’habitatge familiar. I, paral·lelament, també es plantejarà en el proper plenari bonificacions de l’IBI per als habitatges que utilitzin energies renovables, una mesura que, per Progrés, situaria el consistori entre “els ajuntaments pioners a prendre mesures fiscals en la defensa del medi ambient amb mesures concretes”.
I és que, segons assenyala el portaveu del grup municipal del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, “l’Ajuntament, en època de crisi, ha de ser el primer a donar exemple no augmentant els impostos que s’han incrementat per sobre del cost de la vida durant els darrers anys i gestionant amb més austeritat la despesa”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte