Diari digital d'Andorra Bondia

Progrés vol que la catedral de la Seu sigui patrimoni de la humanitat


Escrit per: 
Redacció

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu proposarà iniciar el procés per sol·licitar al departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que seleccioni el conjunt monumental de la catedral de la Seu d’Urgell com a bé susceptible de ser declarat patrimoni mundial de la humanitat per la Unesco.

De fet, el portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, va plantejar aquesta proposta a l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, en el marc de la reunió que van mantenir la setmana passada al palau episcopal.
Des de la formació es va recordar ahir, mitjançant un comunicat, que la Seu té “un conjunt monumental arquitectònic (catedral de Santa Maria d’Urgell, claustre i església de Sant Miquel) que constitueix un patrimoni històric i artístic singular” i que li dóna personalitat com a ciutat pirinenca.
Així mateix, el grup municipal incideix en el fet que el conjunt arquitectònic de la ciutat reuneix molts dels requisits que la Unesco exigeix per ser inclòs a la llista de patrimoni mundial.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte