Diari digital d'Andorra Bondia
Una moment de la jornada de protesta dels treballadors públics per la reforma de la Llei de la funció pública.
Una moment de la jornada de protesta dels treballadors públics per la reforma de la Llei de la funció pública.

Protesta contra la situació dels drets fonamentals i les retallades laborals


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Entitats socials, sindicats i partits polítics han convocat per dilluns vinent una concentració de protesta per la situació en què es troben els drets fonamentals al país i les retallades socials i de drets laborals, després que dijous passat el Consell General aprovés la nova legislació laboral i sindical.
Tot i que les tres lleis –el codi de relacions laborals, el text d’acció sindical i patronal i la de mesures de conflicte col·lectiu– han estat la gota que ha fet vessar el got, el president de Podem Andorra, Joan Seguí, va voler deixar clar que la concentració de protesta “va més enllà” de la reforma laboral, ja que “hi ha unes carències en la protecció dels drets fonamentals” que la ciutadania ha d’exigir que es reverteixin.
En aquest sentit, Seguí va incidir en la problemàtica del preu dels lloguers i amb “la impossibilitat per a molta gent d’accedir a un habitage a un preu mòdic” així com en la qüestió de les pensions i la necessitat de revisar-ne els imports mínims si es vol “una jubilació digna”. El líder de Podem va lamentar també “els salaris miserables” que impossibiliten que es pugui viure dignament davant l’elevat cost de la vida al país, que com va posar de manifest l’estudi impulsat des de l’executiu a instàncies del Consell General “és superior al salari mínim fixat”.
La concentració, que a més de Podem compta amb el suport de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), Partit Socialdemòcrata i altres “actors socials” que ja es donaran a conèixer, tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre davant a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella, davant el passatge Biscariet.
Durant l’acte, al qual Seguí confia que se sumin altres forces polítiques i més entitats socials, està prevista la lectura d’un manifest denunciant la inacció del Govern davant de determinades problemàtiques.

protesta
drets fonamentals
situació
retallades
laborals
Comentaris: 1

Comentaris

Està clar que els diversos governs que ha tingut el país des de la constitució no han estat mai per polítiques socials i han donat sempre l’excusa de “la pèrdua de competitivitat”. Si ens comparem amb els estats veïns estem sempre per darrera en protecció social, aquí ningú demana subvencions ni almoines, únicament una vida respectable i el dret al treball i l’habitatge digne. L’actual Govern es vol acomiadar donant-li un darrer regal als seus amics (grans empreses i la banca) abans de marxar, unes lleis fetes a la seva mida i necessitats... per guanyar més diner, es clar. La pela és la pela.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic