La candidatura del Partit Socialdemòcrata + Independents a Encamp va posar ahir des de la Bartra el focus als barris perifèrics de la parròquia que, per a la candidatura, “també formen part d’Encamp”, va afirmar la candidata Demelsa Azzopardi. 

Així, una de les propostes del programa electoral és la creació d’una conselleria de proximitat, que dividiria les zones per barris i mantindria reunions periòdiques “per escoltar els problemes i neguits específics”, ja que “no tots tenen els mateixos problemes i les mateixes necessitats”. També seria l’encarregada de fer consultes populars per saber l’opinió de la ciutadania sobre assumptes de la parròquia. 
Pel que fa al Pas de la Casa, la figura de la conselleria de proximitat no s’ajustaria a les necessitats del poble, per això “tindrien un figurant que estaria les 24 hores”, va apuntar Azzopardi.
“El problema que tenim és que no totes les zones de la parròquia estan igual de tractades”, va afirmar el cap de llista, David Rios, deixant latent que “el nostre objectiu és governar per al 100% dels ciutadans”, fins i tot la Barta, “que està més allunyada i, per tant, més abandonada”. Un problema que PS + Independents també ha detectat a altres indrets de la parròquia. “El diagnòstic el tenim”, va dir, “i actuarem a cadascuna de les zones específiques amb les necessitats adequades”. Azzopardi va apuntar que la mancança més gran que han detectat a la Bartra és la neteja, fent que “ni tan sols els ciutadans que viuen aquí se sentin recolzats pel Comú d’Encamp”.