Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la celebració de la quarta reunió de Coordinadors nacionals i Responsables de cooperació.
Un moment de la celebració de la quarta reunió de Coordinadors nacionals i Responsables de cooperació.

Quatre nous programes de cooperació iberoamericana


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La quarta reunió de Coordinadors nacionals i Responsables de cooperació sota la Presidència Pro Tempore d'Andorra, celebrada en format telemàtic aquest dimarts i avui, ha finalitzat amb el compromís per la posada en marxa de quatre nous programes i iniciatives de cooperació iberoamericana. Concretament, segons ha informat la SPT, s'ha acordat treballar per prevenir i eliminar la violència contra les dones, impulsar el desenvolupament sostenible, actuar contra la malaltia infecciosa del mal de Chagas i apostar per la normalització de les llengües indígenes.

Les delegacions dels 22 països iberoamericans han repassat les fites assolides durant el bienni 2019-2020 i han debatut sobre l'informe d'activitats presentat per la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB). Les delegacions que han pres la paraula durant la reunió han reconegut els esforços de la presidència andorrana i de la SEGIB per haver celebrat amb èxit totes les reunions previstes en el calendari de la Secretaria Pro Tempore.

Durant la trobada, els coordinadors nacionals han continuat amb el procés que han de dur a terme per acordar els textos que seran adoptats pels caps d'Estat i de govern durant la 27a Cimera Iberoamericana del pròxim 21 d'abril. La declaració de la Presidència de la 27a Cimera Iberoamericana, el compromís d'Andorra sobre Innovació per al Desenvolupament Sostenible, així com un important nombre de comunicats especials recullen el contingut de les reunions celebrades durant el període 2019-2020 sota el lema triat per Andorra. Els documents posen el focus en les mesures de recuperació que han d'adoptar-se per afrontar la crisi multidimensional provocada pel Covid-19, així com sobre temes de rellevància política per a la regió.

Tota aquesta documentació s’elevarà a la reunió que els ministres iberoamericans d’Afers Exteriors mantindran, també en format telemàtic, aquest dijous, una trobada que servirà per tancar els acords finals que, un cop aprovats en el marc de la cimera, seran el full de ruta per a l’acció de la Conferència Iberoamericana dels propers dos anys.

La cimera del 21 d’abril serà la culminació de la feina feta sota la presidència andorrana que ha escollit com a lema Innovació per al desenvolupament sostenible-Objectiu 2030. Iberoamèrica davant el repte del coronavirus, adaptant d’aquesta manera la temàtica escollida a la nova situació mundial i als reptes plantejats per la pandèmia del SARS-CoV-2.

quatre
nous
programes
cooperació
iberoamericana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte