Les empreses d’Encamp podran tenir aquest any una subvenció del 20% en l’impost de radicació i la taxa d’higiene, que correspondria als mesos en què els establiments van estar tancats totalment o parcialment arran de la Covid-19. La mesura forma part del pla de xoc per fer front a les conseqüències de la pandèmia i ha estat aprovada en el Consell de Comú d’aquest dijous amb el suport de tots els grups. Es podran beneficiar d’aquesta ajuda 1.300 comerços i tot plegat farà que el Comú deixi d’ingressar 435.000 euros.

Podran acollir-se a aquesta rebaixa totes les empreses de la parròquia (tanquessin o no durant el confinament) i ho hauran de fer presentant una sol·licitud de tràmit ordinari fins al 30 de novembre, adjuntant el rebut conforme han pagat aquesta taxa i l’impost. El cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, ha explicat que s’ha optat per retornar els diners i no descomptar el 20% de bon principi per garantir la bona gestió del diner públic per evitar casos de morositat i tot el que això comporta.

El conseller socialdemòcrata David Rios ha destacat que es tracta d’una mesura “útil i que suposa una ajuda directa al teixit empresarial de la parròquia”. Considera que pot anar bé a les empreses que van haver de tancar durant un bon nombre de mesos arran de la situació d’emergència sanitària (no tan sols comerços, sinó també restaurants o establiments adreçats al turisme així com empreses en general). Per això ha remarcat la necessitat de publicitar-ho, perquè els negocis ho puguin conèixer i acollir-s’hi.
També la consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, ha destacat que aquesta reducció del 20% de l’impost de radicació i la taxa d’higiene ajudarà a pal·liar els efectes de la Covid-19.

En el Consell de Comú d’aquest dijous també s'han aprovat les prestacions socials concedides aquest trimestre. En total se n’han beneficiat 26 famílies i l’import destinat puja als 29.087 euros. Els ajuts socials consisteixen en l’exoneració total o parcial de les activitats extraescolars i de l’escola bressol.