Diari digital d'Andorra Bondia
El centre d’autoaprenentatge de català d’Escaldes-Engordany.
El centre d’autoaprenentatge de català d’Escaldes-Engordany.

Reconeixement mutu dels diplomes de català entre Andorra i Catalunya


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Govern de la Generalitat va acordar ahir autoritzar la subscripció d’un conveni de col·laboració amb el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra en matèria de reconeixement d’acreditacions oficials de coneixements de llengua catalana, segons va anunciar la portaveu de l’executiu català, Elsa Artadi, després del Consell de Govern d’ahir.
El conveni, que es formalitzarà a través del departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, té per a objectiu establir el reconeixement mutu de diplomes i certificats oficials acreditatius de coneixements de llengua catalana emesos pel Govern d’Andorra i per la Generalitat de Catalunya, de manera que es faciliti la mobilitat de persones en els àmbits laboral i dels estudis, o l’accés a l’Administració pública, a Andorra i a Catalunya.
La llengua catalana és oficial a Andorra i a Catalunya, on les respectives administracions han desenvolupat un sistema d’acreditacions oficials de català. A Catalunya, d’ençà del 1979, i a Andorra, d’ençà del 1999.
Des de la Generalitat es va recordar que el Consell d’Europa va publicar el 2001 el document Marc europeu comú de referència per a les llengües: aprendre, ensenyar, avaluar (MECR), del Consell d’Europa, que ha esdevingut una eina de referència a tota Europa per comparar els nivells de coneixement de les llengües de manera objectiva, i facilitar tant la mobilitat com el reconeixement internacional.
Tant la Generalitat com el Govern d’Andorra han adaptat tots els cursos i proves de certificació de català que ofereixen oficialment als nivells de competència lingüística definits pel MECR, així com als seus continguts, mètodes d’aprenentatge i d’avaluació. 
Això, segons va assegurar Artadi, permet ara ampliar i enfortir la col·laboració en matèria de llengua entre la Generalitat i el Govern d’Andorra i disposar d’un sistema automàtic de reconeixement de diplomes i certificacions oficials de català, emeses d’acord amb els paràmetres del MECR.

 

reconeixmeny
mutu
diplomes
català
Andorra
Catalunya

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte