Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny intervenint aquesta tarda al Consell General.
El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny intervenint aquesta tarda al Consell General.

Retrets entre Naudi i Padreny pel paper de la banca


Escrit per: 
M.S.

El debat de la reserva d’esmena del PS relativa a la carència o extensió dels préstecs o crèdits hipotecaris prevista al projecte de llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2 ha provocat un intercanvi de retrets entre el conseller general socialdemòcrata Roger Padreny i el president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi díAreny-Plandolit.

Padreny ha insistit en la necessitat d’establir la possibilitat de sol·licitar una carència de qualsevol préstec per una durada de tres mesos prorrogable per tres mesos més per tal d’evitar l’asfíxia de famílies, empreses i autònoms, i ha recordat que altres Estats han apostat per aquesta mesura.

Naudi ha acusat Padreny i els socialdemòcrates de “fer populisme” i de portar “el debat a l’extrem” i els ha etzibat que “només cal que es treguin l’americana i es posin la cueta”, en una clara referència al líder de la formació espanyola Unidas-Podemos.

En aquest sentit, Naudi ha defensat que “la banca no és el Papus sinó que és part de la solució” i ha recordat que hi ha 1.500 famílies que tenen algun membre treballant al sector bancari. Per això, i per que “ja aporten el que poden”, el conseller general de Ciutadans Compromesos ha demanat als socialdemòcrates que “no posin en risc el sistema financer” amb les seves propostes de “cafè per a tothom”, expressió utilitzada també pel ministre de Finances, Eric Jover, per rebutjar la proposta d’una moratòria general de les operacions creditícies.

Per la seva part, Padreny, que ha negat que una mesura com aquesta posi en risc el sistema financer del país, ha lamentat que Naudi recorri al “discurs de la por” en una sessió com la d’avui, on es tracta d’aprovar mesures que permetin afrontar l’impacte de la crisi provocada per l’epidèmia de la Covid-19.

retrets
naudi
Padreny
paper
banca

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte